Android Oreo Nedir?

334

Android Oreo Nedir
Google’dan yeni bir android sistem, resmi olarak duyuruldu. Daha öncelerinde Google bunu Google I/O konferansı çerçevesinde duyurmuştu. Yalnız konu ile alakalı net bir şeyler söylenmemişti. Daha sonrasında yapılan tahminler artık yerini buldu ve Andoid’in yeni sürümü olan Google Oreo artık tescil edilmiş oldu.
Google Oneo , Android’in geliştirilmiş hali olarak Google’ın lansmanı tarafından piyasaya ismini duyurdu. Diğer android sistemlere göre daha gelişmiş ve muhtemel kullanım ağının daha geniş olması beklenmekte. Ayrıca tahminlere göre 2017’nin son çeyreğinde kullanılmaya başlanacak.

Bu sistemin kullanılması tam olarak hangi zamana tekamül edeceği ile ilgili tam bir bilgi olmamasına rağmen ilk hedef olarak Google çıkışlı cihazlar tarafından test edilmesi beklenilmektedir. Nexus, Pixel modelli cihazlar bu sistemi ilk karşılayacak şanslılar arasında yer almaktadır. Google Oneo şuan bol vitaminli ve yüksek enerjili işletim sistemleri olarak karşılanıyor. Çünkü daha öncelerinden Google, KitKat, Lollipop ve Cupcake gibi marka tescilleri ile çalıştığı için oldukça çok Android’i harmanlaştırma şansı bulmuştu. Tüm bunların üzerine bomba gibi Google Oneo’yu çıkardı ve bu çalışmalar karşılığını oldukça çok alacak gibi.

Android sistemlerde kullanıcıların yaşadığı en büyük ve genel problemlerden biri optimizasyon olmaktadır. Bu ve arayüz yazılımı sorunu üzerinde kayda değer yenilikler yapıldığı gözlenmektedir. Herkesin bildiği gibi LG ve Samsung gibi akıllı telefonların da işletim sistemleri ya da işletim sistemi versiyonları Android. Ancak bu durumda dahi geliştirmeleri üreticiler tarafından sağlanıyor. Hal bu olunca birbiri ardına kesilmeyen problemler ortaya çıkıyor. Kullanıcıların her zaman yakındığı durumlar içerisinde Ram problemi ve dolayısıyla şarj sorunları ortaya çıkıyor. Android 8 Oreo’nun gelmesi ile birlikte %30-40 dolaylarında seyreden Ram kapasitesinin %20’li düzeylere indirileceğinden söz ediliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments