Samsung Galaxy A9 Pro Teknik Özellikleri ve Yorumları

495

Samsung Galaxy A9 Pro Teknik Özellikleri ve Yorumları
Son zamanlarda Samsung firmasının en güçlü bataryasına sahip cihazları arasında olan modeli Samsung Galaxy A9 Pro modeli oldu diyebiliriz. İlk bakışta görülen özelliği ise 5000 mAh güçlü bir bataryaya sahip olması diyebiliriz. Cihaz özellikleri bakımından birçok cihaza fark atan özelliklere sahip diyebiliriz. Samsung Galaxy A9 Pro modeli maalesef ülkemize Samsung garantisinde satılan bir cihaz değil.. Sadece belirli İthalatçı firmalara tarafından satılan bir ürün olarak gelmektedir. Tabi İthalatçı olarak gelen cihazlarda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Dediğimiz gibi genel olarak bu cihazlara sadece belirli teknik servis firmaları ilgilenmektedir. Yani yedek parça durumu biraz zayıf olabilir ama teknik özellikleri bakımından ülkemizde Samsung tarafından satılan cihazlardan kat kat daha iyidir diyebiliriz. Bu konumuzda Samsung Galaxy A9 Pro modelinin özelliklerini anlatmak istiyoruz.

Ekran Özellikleri

Galaxy A9 Pro modelinde diğer cihazlardan biraz daha büyük bir ekrana sahip ve tam 6.0 İnç ekranı var. Neredeyse tablet ekranları büyüklüğüne sahip.. Ekran çözünürlüğü olarak 1080×1920 (FHD) Pixel ve 367 PPI pixel yoğunluğuna bulunuyor. Her zamanki gibi Samsung ekranlarda olduğu gibi Super AMOLED ekrana sahip modelde Corning Gorilla Glass 4 bulunuyor.

Kamera Özellikleri

Samsung Galaxy A9 Pro modelinde kullanıcıları mutlu edecek güzel bir kamerası var.. Arka kamera olarak 16MP çözünürlüğünde kamerası bulunuyor. Ön kamera olarak ise 8 MP bir kamerası bulunuyor. Tabi bu özellikleri kullanıcıların en çok dikkat ettiği özellikleri arasında ve kararlarını buna göre veriyor diyebiliriz. Bildiğiniz gibi son zamanlarda en çok yapılan işlemler arasında fotoğraf ve video paylaşımlar bulunuyor. Video çözünürlüğü olarak ise 1080p (Full HD) ve 30 fps video kayıt özelliği bulunmaktadır.

İşlemci ve Depolama Özellikleri

Chipset olarak Galaxy A9 Pro modeli Qualcomm Snapdragon 652 MSM8976 ve Quad-core 1.8 GHz ARM Cortex-A72 işlemci kullanıyor. Buna destek olarak ise Quad-Core 1.44 Ghz ARM Cortex-A53 işlemcisi kullanıyor. GPU yani grafik işlemci olarak ise Adreno 510 işlemcisini kullanıyor. Ülkemizde olan diğer modellere göre ise farklı işlemci ve farklı ram miktarı kullanıyor. Galaxy A9 Pro modeli 4 GB Ram ile karşımıza geliyor. Depolama olarak 32 GB depolama ve 128 GB hafıza kartı desteği ile karşımıza geliyor.

İşletim Sistemi Özellikleri

Galaxy A9 Pro modeli üzerinde yüklü olarak Android 6.0.1 (Marshmallow) yazılımı geliyor. Yapılan açıklamalarda ise Android 7.0 işletim sistemi alacağı yönünde. Tabi bu kullanıcılar için önemli bir haber olarak görülüyor. Yüksek özelliklere sahip olan Galaxy A9 Pro için Android 7.0 gelmesi gayet güzel bir durum olacaktır.

Batarya Özellikleri

Galaxy A9 Pro batarya olarak en güçlü cihazlardan biri olarak görülüyor. Galaxy A9 Pro modelinde 5000 mAh gücünde bataryaya sahip. Tabi ne kadar güçlü olursa kullanıcıları için o kadar uzun süreli kullanım sağlamaktadır. Galaxy A9 Pro modeli yeni çıkan tüm cihazlar gibi Hızlı Şarj özelliğine sahip.

Bağlantı Özellikleri

Galaxy A9 Pro modeli haliyle tüm ağ bağlantı bölümlerine sahip.. Galaxy A9 Pro modeli üzerinde LTE (Cat.4) yani 4.5G özelliğine sahip bir cihazdır. Yani internet hızı olarak sizi memnun edecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments