Turkcell T80 Teknik Özellikleri

249

Turkcell T80 Teknik Özellikleri
Turkcell T80, çıkarttığı cihaz ile ortalama bir kullanıcı kesimine hitap ettiğini söyleyebiliriz. Hatta daha çok fotoğraf çekmeyi seven kişilerin oldukça ilgi odağı olabileceğini de söyleyebiliriz. Çünkü işlemci, grafik özelliklerine ve RAM kapasitelerine baktığımızda yüksek derecede oyun kullanımını zorlayacak olduğunu görüyoruz. Ama bir yandan da aksine telefonda bulunan çift ana kamera ile ve ön taraftaki 13 MP değerindeki selfi kamerasına göre fotoğraf çekmeyi seven ve daha başka türden fazla özellik beklemeyenler için oldukça tercih sebebi olarak görülebilir. Bu bağlamda son zamanların teknoloji piyasalarında bulunan diğer telefonlara da baktığımızda T80’nin çıkış fiyatına göre var olan özelliklerin kayda değer olabildiğini söylesek yalan olmaz.

Tasarım ve Boyutlar

Turkcell bu sefer T80 telefonuyla alüminyum kasa anlayışından ziyade metal bir kasa ile gelmektedir. Genel olarak 148.4 mm boy, 71.5 mm en ve 7.7 mm kalınlık boyutları bulunmaktadır. 2 farklı renk seçeneğiyle gelen T80 gri ve altın renk seçenekleriyle kullanılabilmektedir. İşletim sistemi olarak ta Android 7.1.1 ( Nougat ) versiyonuna sahiptir. Cihazın genel olarak fiziksel özelliklerine baktığımızda ise, telefonun sol tarafında SD ve SIM kart girişi bulunmaktadır. Sağ tarafında çift butonlu ses açma ve kapama düğmeleri ve hemen altında ana güç düğmesi bulunmaktadır. Cihazın alt tarafında usb girişi ve hoparlör, üst tarafında ise 3.5 mm ‘lik jak girişi vardır.

Ekran Özellikleri

Turkcell T80, karşımıza ortalama büyüklüğe sahip 5.2 inç boyutunda bir ekran ile gelmiştir. IPS LCD teknolojisine sahip olan T80 herhangi bir şekilde ekrana farklı açılarla bakıldığında görüntü kalitesi düşüklüğünü minimize edecek bir teknolojiye sahiptir. 1080 x 1920 p Full HD bir çözünürlüğüne sahiptir. Dragontrail türü ekran dayanıklılığı bulunan T80’de çizilmelere karşı dirençli ekran, multi touch ve 2.5 D eğimli ekran teknolojisine sahiptir. Ekran kasa oranına baktığımızda ise %70.25’lik bir orana sahip olduğunu görebiliyoruz. 424 ppi değerine sahip bir piksel yoğunluğu da bulunmaktadır. Her telefonun olmazsa olmaz kapasitif dokunma türü özelliğine sahip olmasının yanı sıra 16 milyon renk sayısına sahiptir.

İşlemci – Ram – Depolama

Turkcell T80, giriş telefonlarının en yüksek işlemci modeline sahip özellikler ile karşımıza gelen cihaz Octa -core 1.4 GHz CPU frekansında ARM Cortex -A53 işlemcisi ve Qualcomm Snapdragon 435 MSM8940 yonga seti bulundurmaktadır. Bunun yanında Adeno 505 grafik işlemcisine sahiptir. 4-4 toplamda 8 çekirdekten oluşan T80, 2 GB’lık bir RAM kapasitesine sahiptir. Bu hız ve RAM potansiyelinde üst düzey güçlü oyunlarda biraz problem yaşanabilir olmasının yanı sıra diğer normal işlemlerde herhangi bir kasma ile karşılaşılmaz. Antutu (v6) performans testinden 48.100 puan alan telefonun dahili olarak 16 GB kapasitesi bulunmaktadır. Hafıza kart desteği de bulunmasıyla birlikte bu kapasite 128 GB dolaylarına kadar çıkabilmektedir.

Kamera Özellikleri

Turkcell T80’de arkada 2 adet kamera bulunmaktadır. Bu kameralardan biri 13 MP değerine sahip ana kamera ve diğeri ise 2 MP değerine sahip ikincil kameradır. Arka kamerada f/2.0 değerine sahip diyagram açıklığı bulunmaktadır. Ayrıca ikincil kameranın özelliği arasında derinlik algısı katma özelliği de bulunmaktadır. Genel olarak ise bir adet LED bulunmasının yanı sıra HDR, panorama, DOF ve kod okuyucu gibi olmazsa olmaz özellikleri bulundurmaktadır. Tek eksik ise optik görüntü sabitleyicinin bulunmamasıdır. Ön kameraya baktığımızda da artık selfi anlayışı çok geliştiğinden 13 MP değerinde bir kameraya yer verilmiştir. LED özelliği vardır. Sabit odaklama bulunmaktadır ve son olarak Full HD bir kaliteye sahiptir.

Batarya Miktarı ve Konuşma

Bataryaya baktığımızda Li -Ion teknolojisine sahip, 2730 mAh batarya kapasitesi bulundurmaktadır. Cihazın işlemcisine baktığımızda çok ta enerji harcayacak bir potansiyelde olmaması pilin de çok zorlanmaması durumunda 1 günü rahatlıkla çıkarabileceğini belirtebiliriz. Cihazın arka tasarımının kapalı olmasından kaynaklı batarya değiştirilemiyor. Bunun dışında 4.5 G yi destekleyen telefonun, 3G ile konuşma performansı 7 saat ve bekleme süresi de 400 saat olarak belirlenmiştir. 4.5 G’de LTE ( Cat.6 ) teknolojisini destekleyen bağlantı 300 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızlarına sahiptir. Radyosu bulunan telefonun son olarak IP sertifikası özelliklerine baktığımızda, toza ve suya dayanıklılığının bulunmadığını gözlemlemekteyiz. Parmak izi okuyucusu da ön ana ekran tuşunda bulunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments