Xiaomi Mi 6 Teknik Özellikleri

68

Xiaomi Mi 6 Teknik Özellikleri
Xiaomi Mi 6, her zaman olduğu gibi yine kullanıcılarının göz bebeği konumunda yer alabildi. Güçlü donanımsal desteği ve piyasada bu özelliklere sahip olan diğer telefonlara göre ucuz fiyat etiketiyle yine zirvede kalmayı başarabilecek gibi duruyor. Telefonun artıları bir kenara, eksilerinde de çok fazla bir zaaflık yok. Diğer cihazlardaki IP sertifikasına göre bu cihazda toz koruması bulunmamakta. Su koruması var olsa da bu özellik sadece su sıçramaları için geçerli. Bunun dışında yüksek dahili hafıza seçeneği verebilen Xiaomi Mi 6, sadece ek micro SD kart girişine yer vermemektedir. Bu seçenekler dışında portre modu, 2x zoom yapabilmesi ve fiyat avantajından rakiplerini rahat geçeceğe benziyor.

Tasarım ve Boyutlar

Oldukça şık ve göz alıcı tasarımıyla ilklere meydan okuyan cinsten kullanıcılara karşı da albenisi bulunan harika bir telefon. Tasarımına laf olmamasının yanı sıra malzemesi de sağlam olan bu telefonun çerçeve kısmı metal iken geri kalanını cam oluşturmaktadır. Telefonda bulunan 3D cam tasarımı ayrı bir hava katıyor. Telefonun ön ekranında alt tarafta bir ana menü tuşu bulunuyor. Ayrıca parmak izi sensörüne de sahip olan cihaz, bu teknolojisini ana menü tuşuna sabitlemiştir. Genel bazda cihazın ağırlığı biraz hissedilir boyutta. 168 gram ağırlığa sahip olan telefonun 145.17 mm boy, 70.49 en ve 7.45 mm kalınlığı vardır. Beyaz, mavi ve siyah renkleriyle kullanılabilir.

Ekran Özellikleri

Xiaomi Mi 6, karşımıza 5. 15 inçlik ekran boyutu ile gelmektedir. Güzel ve büyük bir ekran genişliğine sahip olan telefonun oyun gibi işlemlerde kullanılması da gayet kolay ve rahat olacaktır. 1080 x 1920 Full HD ekran çözünürlüğü ile gelen cihazın piksel yoğunluğu ise 428 ppi’dir. Ekran teknolojisi olarak Super AMOLED yerine IPS LCD ekran bulunmaktadır. Bu ekran teknolojisine göre 600 nit parlaklığı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 1500:1 kontrast oranı, multi touch ekran özelliği ve çizilmeye karşı Corning Gorilla Glass 4 ekran dayanıklılığı özelliği DE bulundurmaktadır. Ekran kasa oranına da bakacak olursak ortalama değerlere sahip %71.45’lik bir oranı bulunmaktadır.

İşlemci – Ram – Depolama

Cihaz içerisinde Qualcomm Snap Dragon 835 MSM8998 yonga cip seti bulundurmaktadır. Buna destek olarak Quad -core 2.45 GHz CPU frekansı ile Kryo 280 işlemci barındırmaktadır. Ayrıca 8 çekirdeğin yanı sıra grafik işlemcisi olarak Adeno 540 kullanılmaktadır. Telefonun test edilen performans özelliklerine antutu (v6) değeri ise oldukça yüksektir. Bu test sonucunda ise 184.200 puan almıştır. 6 GB RAM bulunan cihazda iki farklı seçenekte dahili depolama bulunmaktadır. Bunlardan biri 64 GB diğer seçenek ise 128 GB şeklindedir. Tek eksik ya da eklenmesine ihtiyaç duyulmamış olan özelliği ise ek micro SD karttır. Cihaz dahili hafıza ile sınırlıdır ek hafıza yeri açılmamıştır.

Kamera Özellikleri

Xiaomi Mi 6, çift arka kamera ile gelmektedir. Bu kameraların ikisinin de MP değeri 12’dir. Bunlardan birincil kameranın diyafram açıklığı f/1.8 olarak belirlenirken, ikincisinin diyafram açıklığı ise f/2.6’dır. Cihaz 2x zoom yapabilmektedir herhangi bir şekilde görüntü kalitesinde bozulma olmaksızın. Flaş seçeneklerinde de Dual-LED ve çift tonlu seçenekleri bulunmaktadır. PDAF, Burst modu, HDR, IMX386, DOF, 6 elementli lens gibi kamera özelliklerinin bulunmasının yanı sıra video kalitesi oldukça iyi bir seviyededir. 2160 p ultra HD olcak şekilde 4K video çözünürlüğüne sahiptir. Son olarak ön kameraya geldiğimizde de 8 MP değerinde 1080 p çözünürlüğe sahip f/2.0 diyafram açıklığında kamerası bulunmaktadır.

Batarya Miktarı ve Konuşma

Cihazın genel tasarımına baktığımızda açılabilir bir arka kapağı bulunmadığından değiştirilebilir bir batarya ihtimali bulunmamaktadır. 3350 mAh batarya kapasitesine sahip olan Xiaomi Mi 6, Qualcomm Quick Charge 3.0 özelliğine sahip hızlı şarj edebilme potansiyeli bulunmaktadır. Bu batarya kapasitesine göre cihazda 2G, 3G, 4G ve 4.5G’yi desteklemektedir. 4.5G ‘de VoLTE desteğine sahip LTE (Cat.12) teknolojisi bulunmaktadır. Buna göre 600 Mbps indirme ve 10 Mbps yükleme hızlarına sahiptir. Henüz konuşma ya da bataryanın kullanım sürelerine göre tam kesinleşmiş bir bilgi yer almamaktadır. Ancak bu batarya ile Xiaomi Mi 6, bir günlük süreyi rahatlıkla atlatabileceği ve şarj sırasında uygulamaların dondurulmasıyla pil performansını yüksek seviyelere taşıyabilecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments