General Mobile GM 9 Pro İnceleme

487

General Mobile firması son zamanlarda yerli üretim olarak ürettiği cihazlar ile dikkat çekmeye başardı. Son cihazları arasında GM8 ve GM 9 Pro modelleri ile iyi satış rakamları yakaladı ve iyi bir reklam çalışmasıyla kendini daha iyi ifade etmeyi başardı diyebiliriz. Tabi halen eski sorunlar ve gelen yeni sorunlar kullanıcıları üzüyor ama fiyat – performans olarak satın alınabilecek cihazlar arasında olduğu söyleyebiliriz.
GM 9 Pro modeli son olarak Android 9.0 Pie güncellemesi de aldı ve diğer marka ve modellerin önüne geçti diyebiliriz.

GM9 Pro modeli kutu içeriği olarak 5V 3A bir hızlı şarj bağlığı ve kablosu ile bu zamana kadar çıkan en hızlı şarj cihazı ile 1.5 metrelik Tip C kablosu ve Dolby Atmos sertifikalı kulakiçi kulaklığı çıkıyor. Kulaklık konusunda ise mutlaka tavsiye edilecek bir ses kalitesi her zamanki gibi kaliteli olarak tanımlayabiliriz.

Cihazda 3 farklı renk seçeneği bulunuyor yan satın almak isterseniz Gümüş, Altın ve Uzay grisi olarak renkleri mevcut. Özellikle Altın rengi dediğimiz cihaz Apple firmasının ürettiği İphone 8 Plus modeline çok benziyor diyebiliriz.

15.9CM boyunda, 7.5CM eninde ve 7.9mm kalınlığındaki telefon 175 gram ağırlığında. Çerçeveleri alüminyum, ön ve arka yüzeyi Corning Gorilla 5 ile kaplı olarak kullanıcıları ile buluşuyor. Hissiyat olarak iyi bir dokunuşa sahip cihazda Ekran kasa oranı %77.3 olarak orta segment bir cihaz gibi duruyor.

Cihazda kasanın sol bölümünde ses ayarı butonları, hat girişi ve Micro SD kartı girişi bulunuyor. Alt bölümünde ise hoparlör Type-C portu, mikrofon ve 3.5 mm jack bulunuyor. Bu özellikler özellikle Type-C portu üst seviye dediğimiz birçok cihazda bile bulunmuyor. Kamera bölümü ise baya bir düzenleme yapılmış ve düzgün bir zemine koyduğunuz zaman düzensizlik yapmıyor. Arka bölümünde aynı zamanda kamera dışında LED flash ve parmak izi okuyucu bulunuyor. Parmak izi okuyucu hızı ise yeterince hızlı ve orta seviye bir parmak izi diyebiliriz.

GM9 Pro 6 inçlik 18:9 formatında 2160×1080 yani FHD+ olarak tanımlayabileceğiniz AMOLED bir ekrana sahip. Ekran çözünürlüğü ise 401PPI olarak karşımıza geliyor ve parlaklık olarak gayet iyi bir ışığa sahip. Bir karşılaştırma yapacak olursa Samsung firmasının S yada Note serisi olarak olmasada A serisi cihazlar kadar iyi bir görünüme sahip diyebiliriz.


GM9 Pro modelinde Snapdragon 660 üzerinden güç alıyor ve üretim olarak 14nm mimarisi ile üretildi. Ana işlemci olarak Octa-core 2.2 GHz Kryo 260 2.2 ghz ve buna eşlik eden birde Quad-core 1.8 GHz Kryo 260 olarak karşımıza geliyor. 8 çekirdekli bir işlemciye sahip olan GM9 Pro 4 GB ram ve 64 GB bir depolamaya sahip bir cihaz. Bir önceki cihazda bu durum biraz daha farklıydı. GM8 modelinde 2 farklı model olarak karşımıza geldi. 3GB Ram ve 32 GB depolama – 4GB ram ve 64 GB bir depolama modelleri ile karşımıza gelmişti. GM9 Pro modelinde bu durum tek kalem olarak karşımıza geldi. Özellikle son zamanlarda 64 GB depolama alanı daha çok ihtiyaç haline geldi diyebiliriz.


Arkada 12MP+8MP çift kamera var, ikisi de f/1.8 diyafram aralığına sahip, 1.4 micron boyutunda, düşük ışıklı sahnelerde sensöre daha fazla ışık almaya müsait. Öndeki 8MP f/2.0 diyafram aralıklı. Arka kamera 4K 30, ön kamera 1080P 30 kare/saniye video çekebiliyor.

3800mAh Li-Po bataryaya sahip olan cihaz günlük kullanım için ideal diyebiliriz ve tam bir günü rahatlıkla çıkartabiliyor. 802.11AC Wi-Fi modülüyle 2.4GHz ve 5GHz bantlarına bağlanabiliyor, bağlantı, stabilite, menzil sorunsuz. Bu arada, VoLTE, ViLTE ve VoWi-Fi da destekli. Bluetooth 5.0’la geliyor, GPS deneyimi de sorunsuz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments