Android OS 7.0 (Nougat) 4 Haneli Sms Gönderme Sorunu

355
Android OS 7.0 (Nougat) 4 Haneli Sms Gönderme Sorunu

Akıllı telefonlarda birçok yeniliğin geldiği gibi bazı sorunları yada küçük bilinmeyenleride peşinde getiriyor. Özellikle yeni bir işletim sistemine geçenlerde bu durum daha çok yaşanıyor. Android 6.0 işletim sisteminde Premium Sms sorunu aynı şekilde Android 7.0 güncellemesi ile beraberinde geldi ve kullanıcıların en çok sorduğu ise 4 haneli numaralara sms gönderememe oluyor. Genel olarak 4 haneli Sms’ler kampanya mesajları, kampanya iptal mesajları vb.. bilgiler için kullanılıyor. Siz bu durumu hata ile kapattığınız zaman gönderme işlemi yapamıyorsunuz ve büyük sorun oluyor diyebiliriz.

Peki Android 7.0 yüklü bir cihazınız varsa bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz yani 4 haneli numaralara tekrar nasıl mesaj atabilirsiniz.
Android OS 7.0 (Nougat) sürümüne sahip cihazınızda Premium SMS gönderme izinlerini açmanız durumunda dört haneli numaralara mesaj gönderebilirsiniz.



Android 7.0 Premium sms Sorunu

1. Uygulamalar seçeneğine dokunun.
2. Ayarlar öğesine dokunun.
3. Uygulamalar seçeneğine dokunun.
4. Açılan ekranda sağ tarafta üç nokta seçenekler simgesine dokunarak özel erişim sekmesini seçin.
5. Açılan ekranda Premium SMS servislerini kullan seçeneğine dokunun.
6. Premium SMS servislerini kullan başlığı altındaki mesaj servisi Never allow seçeneğinin üzerine dokunun.
7. Always allow’u seçmeniz durumunda dört haneli numaralara sms gönderebilirsiniz. 

Bu işlemden sonra ise tekrar istediğiniz gibi 4 haneli numaralara mesaj atabilirsiniz. Bu sorunu tekrar yaşamak istemiyorsanız sms gönderirken karşınıza çıkan uyarıdan Hatırlatma seçeneğini seçmeyiniz.. Eğer seçerseniz ise yukarıdaki bölümden tekrar işlem yapmanız gerekecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments