Samsung Galaxy M10 Teknik Özellikleri

118

Samsung Galaxy M10 Teknik Özellikleri
Samsung’un yeni çıkardığı Galaxy M10 modeli kullanıcıları zorlamayacak orta fiyatlı bir telefon olduğu gibi normal denilemeyecek kadar iyi özelliklere sahip. Güzel bir tasarıma sahip olan M10, kullanıcılar tarafından beğenildi.
İnce Tasarım, Güçlü İşlemci
7,7 mm kalınlığa sahip olan telefon, 163 gram ağırlıktadır. Siyah ve mavi renk seçenekleriyle de kullanıcılara seçim hakkı tanınmıştır.
6,22 inç boyutunda ve PLS TFT türünde ekran kullanılmıştır.  Ekran çözünürlüğü 720×1520 pikseldir. Dokunmatik türü kapasitif ekrandır. Multi touch teknolojisi bulunan ve çentikli bir arayüz tasarımına sahiptir. Çerçevesiz bir tasarıma sahip olduğu gibi, In-Cell Touch ekran teknolojisi ve Infınıty-v Display kullanılmıştır. Diğer ekran özellikleri ise diğer modellerle aynıdır.

Samsung bu telefonda da parmak izi okuyucuya yer vermiştir. Parmak izi okuyucunun konumu arka kapaktır. Ayrıca güvenlik yönüyle de Face ID özelliği ön plana çıkmaktadır. Yüz tanıma sistemiyle kilit ekranlarını sadece yüzünüzle açabilirsiniz.
İşlemci olarak samsungun kendi üretimi olan Exynos 7 Octa 7870 kullanılmıştır. 1.6 Ghz hızında Cortex A53 işlemci kullanılmıştır. 8 çekirdeki Cpu işlemcisine sahiptir. 16 gb ve 32 gb dahili hafızaya yer verilmiş olan M10’un, 2 gb ve 3 gb olmak üzere 2 farklı ram kullanılan seçeneği mevcuttur. Android 8.1 oreo işletim sistemi kullanılmıştır. İvmeölçer, pusula, yakınlık sensörü ve ortam ışığı sensörü de bulunmaktadır.

Batarya olarak 3400 mAh Li-lon teknolojisi tercih edilmiştir.
Çift Arka Kamera
M10’un ön kamerası, 5 megapikseldir ve f/2.0 diyafram kullanılmıştır. Ön kameranın video kalitesi 1080 p ile sınırlı olup, 4K Ultra HD çekim yapmamaktadır.

Arkada iki adet kamera mevcuttur. Ana kamera 13 MP çözünürlük ve f/1,9 diyaframa sahiptir. İkinci kamera ise 5 MP kameraya ve f2,2 diyaframa sahiptir. İkinci kamerada ekstra derinlik sensörü ve 120 derecelik açı mevcuttur. HDR, panorama, seri çekim modu gibi tüm kamera özellikleri mevcuttur. Arka kamera da 4K çekim için uygun olmadığı gibi 1080 p çekim kalitesine sahiptir.

3.5 mm’lik Kulaklığa Devam
Samsung kulaklıkta her zaman kullanmaya devam ettiği gibi 3.5 mm kulaklık girişi kullanmıştır. 4.5 G teknolojisini destekleyen bir bağlantı sistemi vardır. Üzerinde bulunan özel mikrofonunun tasarımı ile ortamda bulunan gürültüyü iptal eder. Diğer tüm bağlantı özellikleri ise normaldir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments