Samsung Galaxy S10 Teknik Özellikleri

67

Samsung Galaxy S10 Teknik Özellikleri
Galaxy s10 Samsung’un 2019 yılındaki en büyük hamlelerinden biridir. Bu telefon Galaxy S10, S10e ve S10 + olmak üzere 3 farklı modeliyle piyasaya sürülmüştür. Bu modelin piyasaya sürülmesiyle olay yaratacak teknik özellikler de gözlemlenmiştir.

Infinity 10, Yeni Ekran ve Tasarım
İlk kez A8s modelinde gözlemlenen delikli ekran tasarımı s10’da da kullanılmıştır. Samsung’un geçmiş önceki birkaç modelinde daha kullandığı infinitiy display yani sonsuz ekran özelliği bu modelde de kullanılmıştır. Kameralı ekranın içinde yer aldığı gibi önceki modellere göre çerçeve kalınlığı daha düşüktür. Temel olarak beyaz, siyah ve yeşil olmak üzere 3 farklı renkte piyasaya sürülmüştür. Suya ve toza dayanıklı olduğu gibi IP86 sertifikası da bulunmaktadır. Telefon 7,9 mm kalınlığa sahiptir.

Güçlü Samsung Teknolojisi
Samsung yonga setlerinde de beklentileri boşa çıkarmayıp, ABD’de Qualcomm Snapdragon 855’i, Türkiye’de ise kendi üretimi olan Exynos 9820’yi kullanmıştır. Her iki işlemcide son yılların en gözde işlemcileri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu işlemciler sayesinde telefonlara 5G desteği de sunulmuştur. 5G operatörler tarafından kullanılabilir hal aldıktan sonra bu cihazlar 4Gbps hızla internete bağlanabilecekler.

Parmak İzi Sensörleri ve Yüz Tanıma Özelliği
Samsung bu cihazlarda ekrana gömülü parmak izi sensörü teknolojisine yer vermiştir. Bu nedenle arka tarafta bulunan sensörlerden tamamen kurtulmuştur ve bu teknolojiye yer vermesiyle kullanıcıların beğenisini toplamayı başarmıştır. Parmak izi sensörlerinin tepkime hızı ise günümüz teknolojisine göre en hızlı olanıdır.

Üçlü Arka Kamera
Galaxy S10’da arka kamera olarak üçlü kamera kullanılmaktadır. Üçüncü bir kamerayı eklemekle telefoto özelliğini ön plana çıkarmaya çalışıldığı gözlemlenmekte. 12 MP çözünürlük, f/1.5 diyafram ve 77 derecelik ana kamera kullanılmıştır. Ana kamera pixel ve dual aperture teknolojilerine de destek vermektedir. Bu sayede çekilen fotoğraflar iki kez netleştiriliyor ve ışık az olan ortamlarda oluşan karıncalanmalar en az seviyeye indirgeniyor.

Kamerada Ultra Wide Panaroma adında ek bir özellik bulunmakta. Ayrıca telefonun dünyadaki ilk HDR10+ video kaydı yapabilen cihaz olacağı da söylendi. 4K ultra HD video kaydı, optik görüntü, sabitleme, süper yavaş çekim gibi kamera özellikleri ise önceki modellerde bulunduğu gibi bu modelde de bulunmaktadır. İkincil ana kamera ise 16 MP çözünürlük ve f/2,2 lense sahip olduğu gibi, 123 derecelik görüş alanını destekliyor. Otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme özellikleri ise bulunmamaktadır. Üçüncü kamera ise 13 MP çözünürlük ve f/2,4 diyafram açıklığına sahip. 45 derecelik görüntü alanına sahip kamera sayesinde görüntüyü bozmadan yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmak mümkün.

Ön Kamera
Ekranın içinde yer alan ön kamera ile 10 MP, çözünürlüğünde çekimler yapılabilir. Ayrıca f/1,9 diyafram genişliği de mevcut. Dula pixel teknolojisi ve 4K ultra HD video kayıt özellikleri de bulunmaktadır.

Kablosuz Güç Paylaşımı ve Batarya
Tersine şarj teknolojisi olarak adlandırılan sistem ile telefonları birbirine yakınlaştırarak batarya paylaşımı yapmak mümkün. Bu teknoloji ise Galaxy S10’da bulunmaktadır. Galaxy S10 sürümünde 3400 mAh kapasiteye sahip batarya kullanılmıştır.

Kulaklık Girişine Aynı Şekil Devam
Samsung, her zamanki gibi 3,5 mm’lik jak girişlerini kullanmaya devam ediyor. Kutu içerisinde yer verilen AKG markalı kulaklıklar ise iyi bir ses deneyimi veriyor.

Sosyal Medya Telefonu
Samsung, instagram ve adobe ile birlikte çalışarak telefona bazı sosyal medya özellikleri ekletti. Adobe rush programı ile fotoğraflarınızı hızlı şekilde düzenleyip paylaşabileceksiniz. Hızlıca paylaşım yapılabilmesi için arayüzde bazı butonlara yer verildi.

Unity Oyunlarına Destek
Günümüzdeki en kaliteli telefon oyunlarını yapan Unity ile de anlaşma yapan Samsung, S10’da Unity oyunlarını destekleyebildiği gibi, mükemmel bir oyun deneyimi sunmayı da garanti ediyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments