Huawei P Smart 2019 Teknik Özellikleri

114

Huawei P Smart 2019 Teknik Özellikleri
2019 yılında piyasaya sürülmüş olan Huawei P Smart, işlemcisi, tasarımı ve görüntüsüyle ön plana çıkmayı başardı. Orta segment telefonların arasında en iyilerinden biri olarak ele alına P Smart’ta, bilinen en güçlü işlemcilerden Kirin 710 kullanılmıştır. Gerek işlemci, gerekse kullanımı bakımından mükemmel özellikleri taşıyan P Smart, beklentilerin üstünde de satacakmış gibi duruyor.
Mükemmel İşlemci
Huawei’in kendi üretimi olan işlemci Kirin 710, performans ve güç tüketimi açısından oldukça kullanışlı. Bu işlemciye 2.2 GHz hızında çalışan 8 çekirdek eşlik ediyor. Bu işlemci Huawei’nin daha önce kullandığı işlemcilere oranla daha yüksek bir performansa sahip. Hal böyle olunca daha yüksek güç tüketimi olması beklenirken, tam tersine daha düşük güç tüketimi yapmayı başarıyor. Bu işlemci aynı zamanda yüz kilidi ve sahne tanıma özelliklerine de olanak sağladığı gibi, daha gelişmiş olan dijital sinyal ve görüntü sinyal işlemcileriyle düşük ışıkta bile kaliteli fotoğraf çekimine olanak sağlamaktadır.

Teknik Özellikleri
GövdePlastik Gövde, 155.2 x 73.4 x 8.0 mm, 160g
Ekran6.21″ IPS LCD, 1,080 x 2,340px, 415ppi, IPS Ekran
Ön Kamera13 MP + 2 MP
Arka Kamera8 MP
ChipsetHuawei Kirin 710
Ram3 GB
Depolama64 GB
Batarya3400 mAh
Fiyat 1800-2000 TL

Göz Alıcı Tasarım
Mate 20 ve P 20 modellerinde kullanılmış olan tüm ekran özelliklerine sahip P Smart’ta, su damlası olarak adlandırılan ekran çentiklerine yer verilerek göz alıcı bir tasarım oluşturulmuştur. 6.21 inç ekran boyutunun yanında full HD+ çözünürlük seçeneğini de sizlere sunuyor. Ayrıca 3 farklı renk arasında seçim yapmak da mümkün.

Gece siyahı, turkuaz mavisi auorora mavisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği olan telefonun oldukça zarif bir görünümünün olduğunu söylemek mümkün. Telefonda dikey şekilde konumlandırılmış çift arka kameranın bulunduğu da göze çarpmaktadır. Seramik bir arka panele sahip olan P Smart, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Çift Arka Kamera İle Mükemmel Çekimler
Huawei P Smart’ta yapay zeka odaklı iki adet arka kamera bulunmaktadır. 13 megapiksellik ana kamera ve 2 megapiksellik ikincil kamerasıyla orta segment bir telefona göre gayet kaliteli çekimler yapmayı başarabilmektedir. Yapay zekası sayesinden 500’den fazla rengi algılamayı başarabildiği gibi gece gündüz fark etmeden her koşulda güzel çekimler yapabilmektedir. Google ve Oneplus modellerinden aşina olunan gece modunun bir farklı çeşidi de Huawei P Smart üzerinde bulunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments