Apple iPhone XS Teknik Özellikleri

248

Apple iPhone XS Teknik Özellikleri
Apple’ın 10. Yılına özel çıkarmış olduğu iphone X serisi XS ile dama etmektedir. Face-ID özelliğiyle ön plana çıkmayı başarmış olan X gibi XS de tutulacak gibi duruyor. IPhone X güncellemesi olarak düşünebileceğimiz XS, büyük hali olarak XS Max olarak da karşımıza çıkmıştır. IPhone her zamanki gibi geliştirilmiş haline S takısını koymayı ihmal etmiyor. Daha önce de çıkardığı modellerde görüldüğü gibi ıPhone XS de X’in gelişmiş hali olarak görülüyor. Boyutları ile X ile aynı olan XS, özellikleriyle kullanıcıları büyülüyor.

5.8 inç büyüklüğü ve 1125×2436 piksel çözünürlüğü ile kullanıcılara sunulan XS, ekranında OLED teknolojisini kullanmaktadır. %82.9 ekran-kasa oranına sahip olması, kasanın büyük bir kısmının ekran olmasını göstermektedir. Bu durum ise daha hoş ve alımlı bir görünüm ortaya koymaktadır. Bu modelde True Tone Display ve 3D Touch teknolojisine de yer verildiği gibi küçümsenemez ekran özelliklerine de sahip.

IPhone XS, gücünü Apple’ın A12 Bionic işlemcisinden almaktadır. 7 nanometrelik işlem sonucu ortaya çıkmış bu işlemci ile üstün performans ortaya konması muhtemel. İşlemcisiyle birçok telefona kafa çıkarabilecek bir yapıya sahip.

Daha önceki modelde kullanılan işlemciye göre A12 Bionic, %20 oranında daha yüksek performans ve %40 oranında daha az güç tüketimi özelliklerine sahip. 6 çekirdekten oluşan bu işlemci daha üstün performans sağladığı gibi daha az güç tüketiminde de bulunacak. Bu işlemci performansta olduğu gibi GPU kullanımında da artış göstermektedir. A12 Bionic saniyede 5 trilyon veriyi işleyebilme özelliğine sahip.

Cihazda 4 GB ram bulunurken, 64 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç adet dahili hafıza seçeneği bulunmaktadır. Apple, kendi işletim sistemi olan IOS’u, 12 sürümüyle bu telefonda da kullanmaya devam etmektedir.

Çift Kamera İle Güzel Bir Fotoğraf Deneyimi

Apple günümüzde üretilen telefonlar gibi üç kamera kullanmak yerine iki kamera ile yoluna devam etme kararı almış gibi görünüyor. 12 megapiksel çözünürlüğündeki iki kameranın biri ana kamera özelliğini taşırken diğeri de telefoto özelliğini göstermektedir. Üzerinde bulunan iki kamerada da OIS desteği vardır ve 6 elementli lens kullanımı uygun görülmüştür. Kameralarda yer verilen diyafram aralıkları sırasıyla f/1.8 ve f/2.4’tür. Belirlenen kamera özellikleri sayesinde mükemmel çekimlerin yapılabileceği apaçık.

Ön kamera ise önceki modelinden ödün vermeden yoluna devam etmektedir. 7 megapiksellik kamerada Face-ID özelliği mevcuttur. Bunun yanı sıra IR kamera ve nokta projektörü olarak ek iki yeni özellik eklenmiştir.

Kamerada bulunan bir diğer özellik ise, portre modunda çekilen fotoğrafların diyafram aralıklarının çekimden sonra değiştirilebilme imkanı. Bu sayede yapılan çekimler daha sonra düzenlenebilecek. Apple’a göre bu özellik profesyonel bir fotoğraf makinesinde bile bulunmuyor. Bu nedenle bu özelliğin dünyada bir ilk olduğu iddia ediliyor.

IPhone XS’de, X’e göre 30 dakikalık daha uzun batarya süresi olduğu görülmekte. Üzerinde bulundurulan batarya 2716 mAh. İşlemcisi ve güç tasarrufu özellikleriyle bu batarya fazlasıyla kullanılabilmektedir.

XS, aynı zamanda çift SIM kart desteğini de kullanıcılara sunuyor. Daha önceki modellerde kullanılmayan bu özellik XS’de kullanılmıştır. Ayrıca bluetooth 5.0 kullanıldığı da görülmekte. XS, IP68 sertifikalarını almıştır ve suya, toza karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Yepyeni altın rengi seçeneğiyle de karşımıza çıkan XS, kullanıcılar tarafından beğeni toplayacak bu rengi de seçenekleri arasına dahil etmiştir. Ayrıca telefonda strereo ses kaydı ve ses çıkış özelliklerini kullanmak da mümkün.

Iphone XS modellerinin fiyatları dahili hafıza ve renk seçeneklerine göre değişiklik göstermektedir. Ama başlangıç fiyatı 999 dolar’dır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments