Facebook Hesabınız ile Giriş Yaptığınız Konumlar Bulma

193

Facebook Hesabınız ile Giriş Yaptığınız Konumlar Bulma
Facebook hesabınızdan son olarak çıkış yaptınız mı yada fazla güvenlik önlemi almadıysanız sizden habersiz hesabınıza giriş yapılmış olabilir ve bundan haberiniz olmayabilir. Bu gibi durumlar için ise facebook hesabınızın ayarlar bölümünden kontrol edebilir. Hani cihazdan yada nereden giriş yapıldığınız düzenleyebilirsiniz. Eğer sizden habersiz bir cihazdan giriş yapıldıysa bu durumdan kurtulabilir yani çıkış yapabilirsiniz. Tabi çıkış işlemini yaptıktan sonra mutlaka bazı güvenlik önlemlerini almanız gerekmektedir. Peki bu işlemler nasıl yapılır görelim..

Facebook üzerinden Ayarlar bölümüne giriş yapınız. 

Daha sonra ise Güvenlik ve Giriş bölümüne geldikten sonra karşınıza giriş yerleri yada hangi cihazlarla giriş yapıldığınız görebilirsiniz.

Yukarıdaki görseldeki gibi Bilgisayar üzerinden yada akıllı telefonlarınızdan yaptığınız girişleri saat bilgisi gibi tüm bilgileri görebilirsiniz. Giriş yapılan cihazın hemen sağ tarafında bulunan 3 nokta üzerinden ise hangi cihazdan çıkış yapmak istiyorsanız buradan işlem yapabilirsiniz. 
Burada yapmanız gereken işlem yani izinsiz girişleri düzenlemek istiyorsanız kullandığınız akıllı telefona ait telefon numaranız üzerinden bir giriş olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlem için ise tekrar Ayarlar ve Güvenlik ve Giriş bölümüne geliniz. Daha sonra ise alt bölümde İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması bölümü göreceksiniz.

Burada seçmeniz gereken bölüm kırmızı olarak çizildi. Daha sonra ise belirtilen bölümden kullanmak istediğiniz telefon numaranızı yazarak işlem yapabilir ve daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

Tabi burada yapmanız gereken güvenlik işlemi bununla sınırlı değil.. Size düşen diğer bir işlem ise daha güvenli şifreler seçmek diyebiliriz. Kullandığınız şifreleri biraz daha güçlü şifreler yapabilirsiniz. Bunun için sayılardan değil sayılar,harfler yada farklı noktalama işaretleriyle şifre oluşturmanızda büyük fayda olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments