iPhone, iPad ve iPod Touch Yedeklerini Silme

335

iPhone, iPad ve iPod Touch gibi cihazlar bildiğiniz gibi Apple markası altında satılan pahalı modeller olarak aklımızda kalmıştır. Son zamanlarda ise dolar artışlarından sonra gelen zamlar nedeniyle bir hayli alınamaz duruma gelen iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri kullanıcılar için fiyat performans cihazı yada uygun fiyatlı bir cihaz değil çok pahalı cihazlar olaya başladı. Son olarak piyasaya çıkan İphone 11 modellerinin başlangıç fiyatları ise ülkemizde 7-8 bin TL bandında satılmaya başlayınca yeni cihazlara yönelmeler yada cihazların satılması ve farkı markalı cihazlar satın alınmaya başladı diyebiliriz. 

Bu konuda Apple markalı cihazların diğer modeller gibi yedekleme işlemleri biraz farklı olarak yapılmaktadır. Bu yedekleme işlemi ise farklı bir program yada uygulama kullanılmıyorsa İtunes programı üzerinden yapılmaktadır. İtunes programı Apple firmasının iPhone, iPad ve iPod Touch cihazları için geliştirdiği basit bir programdır. Tüm modelleri arasında aktarma, yedekleme ve güncelleme işlemi hızlı ve basit bir şekilde yaparak kullanımınıza sunar.

Peki yedekleme yaptınızı düşünelim ve daha sonra bazı yedeklerinizi silmeniz gerekmektedir. Bu işlemi nasıl yapabilirsiniz onu anlatalım. Cihazınız özellikle yüksek depolama alanına sahip ise bu yedekler bilgisayarınız yüksek alanları kaplayabilir. Bu yüzden bu yedeklerinizi silmeniz gerekebilir. Bu konumuzda iPhone, iPad ve iPod Touch modellerinizde yedeklerinizi nasıl silebilirsinizi onu anlatmak istiyoruz.

Windows 7, 8 veya 10’daki iOS yedeklemelerini bulma

Yedeklemelerinizin bir listesini bulmak için \Users\(kullanıcı_adı)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\ adresine gidin.

Ayrıca aşağıdaki adımları da kullanabilirsiniz:

  1. Arama çubuğunu bulun:
    • Windows 7: Başlat’a tıklayın. 
    • Windows 8: Sağ üst köşedeki büyütece tıklayın.
    • Windows 10: Başlat düğmesinin yanındaki arama düğmesine tıklayın.
  2. Arama alanına %appdata% yazın. Alternatif olarak, %USERPROFILE% (iTunes’u Microsoft Store’dan indirdiyseniz) ifadesini de girebilirsiniz.
  3. Return tuşuna basın.
  4. Şu klasörleri çift tıklayın: “Apple” veya “Apple Bilgisayarı” > MobileSync > Yedekleme. 

    Not : Burada mutlaka bilgisayarınız üzerinden Gizli Dosyaları aç göster seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

 

Mac’inizdeki iOS yedeklemelerini bulma

Yedeklemelerinizin bir listesini bulma:

  1. Menü çubuğundaki  simgesini tıklayın.
  2. Şunu yazın veya kopyalayıp yapıştırın: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
  3. Return tuşuna basın.

Belirli bir yedeklemeyi bulma:

  1. iTunes’u açın. Menü çubuğunda iTunes’u tıklayın ve ardından Tercihler’e tıklayın.
  2. Aygıtlar’a tıklayın.
  3. İstediğiniz yedeklemeyi Kontrol tuşuna basarak tıklayın ve Finder’da Göster’i seçin.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments