Vodafone İnternet Ayarlarını Yapmak

608

Hattınızı değiştirmeniz durumunda internet ayarlarını cihazınıza yüklemeden internete bağlanmanız mümkün olmayabilir. Bu durumda operatörünüzün internet ayarlarını telefonunuza yükleyerek veya manüel kurulum aşamalarını gerçekleştirerek internet bağlantısını sağlamanız mümkün. İnternet ayarlarının yapılıp, cihazın yeniden başlatılması durumunda ayarlar geçerli olacak ve internet kullanımı devreye girecektir. Vodafone operatörü kullanıyorsanız ve internete bağlanamıyorsanız Vodafone internet ayarlarını yapmanız gerekir. Bu yazımızda sizlere Vodafone internet ayarları hakkında ipuçları vereceğiz. Bu adımları uygulamanız halinde cihazınızla internet kullanımına başlayabileceksiniz.

Otomatik Olarak Ayarları Yapma
Vodafone internet ayarları, otomatik işlemler uygulanarak kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Buy işlemlerden birincisi cihaz ayarı alarak kurulum yapmaktır. Cihazınızın arama kısmında “*3636#” numarasını tuşlayınız. Arama butonuna bastığınızda bir menüye yönlendirileceksiniz. Bu menünün 5. Sırasında “Cihaz Ayarı Alma” seçeneği mevcuttur. Bu seçeneğe dokunun ve kurulum dosyalarının gelmesini bekleyin. Dosya geldikten sonra kurulumu tamamlarsanız internet ayarlarınız otomatik olarak yüklenecektir. Kurulum esnasında sizden pin talep edilirse 1234 şeklinde giriş yapmanız yeterli olacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra cihazı yeniden başlatırsanız internet kullanımı devreye girecektir.

Diğer bir otomatik yöntem ise Vodafone online işlmelerden ayarları almaktır. Online işlemlere giriş yaptıktan sonra “Hat ve Telefon İşlemleri” kısmından “Telefon Ayarları” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu kısımda sizden cihazınızın marka ve modeli istenecektir. Cihazınızın marka ve modelini girip onayladıktan sonra kurulum dosyaları telefonunuza gönderilecektir. Kurulumu tamamlayıp cihazı yeniden başlatırsanız internet kullanımına başlayabilirsiniz.

Manüel İnternet Ayarları

  • Cihazınızın menü kısmından ayarlar bölümüne ulaşın.
  • Sırasıyla Diğer ağlar, Mobil Ağlar, Şebeke modu seçeneklerini takip edin.
  • Bu kısımda WCDMA/GSM veya LTE/3G/2G seçili olmalıdır.
  • Daha sonra “Mobil Ağlar” bölümünden “Erişim Noktası Adları” kısmına girin.
  • Bu kısımda apn ekle seçeneğini seçin.
  • APN isimine “internet, kullanıcı adına “Vodafone” yazın.
  • Bu işlemleri tamamladıktan sonra APN’yi kaydedin.
  • Daha sonra yeni eklediğiniz APN’nin seçili olduğundan emin olun ve işlemi sonlandırın.
  • Cihazınızı yeniden başlatmanız durumunda ayarlar geçerli olacaktır ve internet bağlantısı sağlanacaktır.

Bazı durumlarda operatörden kaynaklı internet bağlantısı açık olmayabiliyor. Bu durumda müşteri hizmetlerine bağlanarak internet hizmetinizi açtırmalısınız.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments