Türk Telekom İnternet Ayarları

1259

Hat değiştirildiğinde veya yeni bir hat sahibi olunduğunda internete bağlanmak mümkün olmayabiliyor. Bu sorun cihazın operatör ile ilgili internet ayarlarının yapılmamasından kaynaklıdır. İnternet ayarlarının yapılım kaydedilmesi ve cihazın yeniden başlatılması durumunda internet bağlantısı gerçekleşecektir.  Türk Telekom bir hattınız var ve internete bağlanamıyorsanız Türk Telekom internet ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Bu ayarları yapmak için operatör bağlantılarını kullanmanız veya manüel işlemler yoluyla ayarları yapıp kaydetmeniz gerekmektedir. Türk Telekom internet ayarlarının yapılması durumunda cihazdaki internete bağlanamama durumu ortadan kalkacaktır. İnternet ayarlarını yapmak için farklı yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerden bazıları otomatik olarak yapıldığı gibi bazıları da manüel işlemlerle uygulanır. Bu yazıdaki adımları uygulamanız durumunda Türk Telekom internet ayarları yapılmış olacaktır.

Otomatik Ayarlar
Cihazınıza ayarların otomatik olarak kurulumunu sağlamanız durumunda hiçbir işleme gerek kalmadan bağlantı işlemlerini yapmış olacaksınız. Bu yöntemleri ilki *999#’yi tuşlayarak arama yöntemidir. Bu aramayı gerçekleştirmeniz durumunda internet ayarları cihazınıza gelecek ve kurulumu yapmanız halinde cihazın yeniden başlatılmasıyla internet bağlantısı sağlanmış olacaktır.

Bir diğer yöntem ise 9999 numarasına “AYAR” yazarak kısa mesaj göndermelisiniz. Bu durumda da ayarlar cihazınıza gelecektir ve kurulumu gerçekleştirip yeniden başlatmanız durumunda internete bağlanabilirsiniz.

Otomatik ayarları yapmanın bir diğer yolu ise “INTERNET AYAR” şeklinde 5555’e kısa mesaj göndermenizdir. Bu durumda da ayarlar cihazınıza gelecek ve kurulumu yaparak internet kullanımına başlayabileceksiniz.

Türk Telekom online işlemler kısmından cihazınızın marka ve modelini girerek de internet ayarlarını istemeniz mümkün.

Otomatik ayarları yaparken pin istenmesi durumunda 5000 veya 500 pini girilerek sorun halledilebilir.

Manüel Ayar Yapma

  • Cihazınızın menüsünde ayarlar kısmına giderek “Mobil Ağlar” seçeneğini seçiniz.
  • Bu kısımda “Erişim Noktası Adları” adlı seçeneğe gidiniz.
  • Karşılayan ekranda “Yeni APN Ekle” seçeneğine dokununuz.
  • İsim kısmına “Türk Telekom internet”, MMC kısmına “286”, MNC kısmına “03”, APN kısmına “internet” yazın. Bu kısımda bulunan Type seçeneğini ise “default” olarak bırakın.
  • Tüm bu ayarları yaptıktan sonra kaydedin ve yeni oluşturduğunuz apn’nin seçili olduğundan emin olun. Daha sonra çıkıp cihazı yeniden başlatmanız durumunda kaydettiğiniz ayarlar geçerli olacak ve internet bağlantısı sağlanacaktır.
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments