Google I/O 2015: Android M İle İlgili Bilgiler Anlatıldı

253

Muhteşem bir açılışı videosuyla başlayan Google I/O 2015 etkinliğinde heyecan tam anlamıyla hat safhada diyebiliriz.İlk olarak sahneye Sundar Pichai,Google I/O 2015 açılış konuşmasını yaptı.Genel olarak Google servislerini,Dünyada 1 milyar gibi yüksek bir kullanıcı rakamına ulaştıklarını ve herkesin Chrome,Gmail gibi google servislerini kullandığından bahsetti ve her 10 akıllı telefondan 8’i Android işletim sistemini kullandığını söyledi.

Google’un yeni işletim sistemini olan Android M ile birlikte daha stabil ve hatasız çalışan bir işletim sistemi geleceği vurgulanan etkinlikte Android M Developer Preview (Geliştirici Önizleme) sürümüyle öne çıkan bilgiler madde halinde anlatıldı.

Android M ile birlikte kullanıcı için uygulama izinleri daha çok fazla verilecek ve kullanıcı imkanları Android M ile daha fazla olacağı söylendi.

Android Pay ile güvenlik ve sadeceliğe önem veren Android Pay ile destekleyen cihazlar uygulamalarda NFC ve sanal kartlar kullanılabilecek.700.000’den fazla mağazayı destekleyen Android Pay için henüz ülkemizde gerekli alt yapı olmadığı için kullanımı biraz geçikebilir.

Heralde kullanıcıların en çok sevindiği nokta Geliştirilmiş Güç Yönetimi ve Batarya Ömrü diyebiliriz.Tüm açıklamalarından bundan bahseden Google yeni işletim sistemi Android M ile 2 kat batarya ömrü gibi dikkat çekici bir özellikten bahsediliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments