İphone 8 Plus Teknik Özellikleri

249

İphone 8 Plus Teknik Özellikleri
Kullanıcı kitlesi tarafından daha haberleri çıktığı ilk andan itibaren teknoloji gündemine damga vuran iphone 8 modelleri ilk günlerde kitlesini oldukça heyecanlandırmıştı. Daha tanıtımı yapılmayan telefonlar hakkında çok söylenti çıkmış ve çok sızıntı haberleri yapılmıştı. Tanıtıldığı zamanlar herkes büyük bir gelişme kaydedilen ve neredeyse uzay teknolojisini andıracak bir telefon bekliyordu. Fakat böyle bir şey olmadı. Yine sınıfında en iyi özelliklere sahip olan iphone, kullanıcı kitlesini az biraz üzmüş olsa da iphone bağımlıları için yine vazgeçilmez bir telefon olmaya devam etti. Telefon kasası bakımından eski serilerini aratmayan bir görünümü varken, kamera özelliklerinde yine liderliğe oynamaya devam etti. Kablosuz şarj özelliği ile de fark yaratmayı başarmış durumda.

Tasarım ve Boyutlar

İphone 8, eski serilerindeki tasarım görselliklerini fazla değiştirmemiş ve aynı çizgiyi koruma konusunda ısrarcı gibi gözüküyor. İphone 8’e baktığımızda iphone 7’yi anımsayabileceğimiz izler halen bulunmakta. 202 gram kadar ağırlığı ve 7.5 mm kalınlığı olan telefon ilk göze çarpan özellikleri arasında yer almaktadır. Sahip olduğu renklere bakacak olursak altın, uzay grisi ve gümüş renkleri mevcut. Dış tasarımında cam kaplama kullanılan telefonda, güçlendirilmiş cam özelliği ile daha sağlam bir dış kaplama göze çarparken, kasaya baktığımızda ise paslanmaz çelik kaplama özelliği ile kendini yenilemişe benziyor. Ama genel olarak çok ta afaki fark yaratacak ya da kullanıcıların merakla beklediklerine değecek pek fazla bir fark yok.

Ekran Özellikleri

İphone 8 plus, iphone7’yi aratmayan özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Öncekileri gibi 5.5 gibi bir inç ölçüleriyle yeni sezona başlangıç yapan IP8, klasik IPS teknolojisine sahip bir ekran ile karşımıza çıkıyor. diagonal dediğimiz bir yapı ile karşımıza gelen IP8, LCD Multi- Touch geniş ekran özelliğine ve 401 ppi yoğunluğu ve 1080 x 1920 piksel çözünürlüğüne sahiptir. 1300:1 kontrast oranı ( tipik ). Kısaca beyaz ışık dengesini sağlayan bir özellik olarak nitelendirebileceğimiz bir True Tone özelliği de IP8′ de bulmak mümkün. Bu sayede ekranın ışığı dış ortama göre dengelenir ve gereksiz şarjın da önüne geçilmesi sağlanır. Son olarak 3D touch özelliği ile daha duyarlı bir telefon göreceğiz anlamına gelmektedir.

İşlemci – Ram – Depolama

Yeni sezonda iphone 8 plus karşımıza ortalama telefon özellikleri ile çıkıyor. Bunların başında ios 11 işletim sistemi ile giriş yapan IP8 Plus, A11 Bionic işlemci bulunduruyor. Oldukça güzel bir performans tetikleyicisi olarak bahsedilen bu işlemci ile daha rahat bir kullanım kolaylığı sunuyor kullanıcılara. Bu özelliklerin yanına 6 çekirdek ve 3 GB’lık Ram eşlik ediyor. 6 çekirdeğin 4’ü normal ve 2’si yüksek performanslara etki edecek şekilde tasarlanmıştır. Aynı IP8’de olduğu gibi. Ram durumunda ise IP8 normalde çok ram harcayan bir sisteme sahip olmadığı için 3 GB’lık ram oldukça güzel bir tercihe benziyor. Son olarak ta 64 ve 256 GB’lık depolama alanları bulunan IP8 PLus’ta ayrıca kapasite arttırılamıyor.

Kamera Özellikleri

Telefona baktığımızda arkada 2 ve önde 1 olmak üzere 3 farklı kamera bizleri karşılıyor. Arka kameraların ikisi de 12 MP iken ön kamera 7 MP olarak geliyor. Arka kameralardan biri f/1.8 ve diğer f/2.8 olmak üzere diyaframa sahip ve düşük ışığa sahip yerlerde dahi kaliteli çekim yapabilme özelliğini yitirmiyor. Bu sayılan özelliklerin yanında ortam ışığına duyarlı true tone özelliğine sahip ekran, telefonu bastırma şiddetine karşı duyarlı 3D Touch hassasiyet, parmak izine karşı dayanıklılığı olan ve yağ tutmayan bir ekran kaplaması ve çift etki alanlı pikseller de daha geniş izleme alanları için sahip olduğu özellikler arasında yer almaktadır.

Diğer Özellikleri

Teknoloji piyasalarının hakimi ve yorumcularına baktığımızda yeni gelen özellikler arasında en çok Bluetooth 5.0 desteğinin gelmesi dikkat çeken bir özellik olarak kayda geçiyor. Bunun yanında Wifi desteği olarak ta 802.11ac kullanıldığı görülüyor. Ayrıca son zamanlarda telefonların da kendilerine has sertifikaları ortaya çıkmış durumda. Dış etkilere karşı dayanımı konusunda iphone 8, IP68 sertifikasını almış görünüyor. IP67 ile tek farkı ise su dayanıklılığının olması. Genel olarak baktığımızda su ve kum(toz) dayanıklılığına sahip iphone 8 ‘de 1.5 metre gibi bir su derinliğinde yaklaşık olarak 30 dakika gibi bir sürede dayanıklılık gösterdiği kanıtlanmış durumda. En son olarak ta kablosuz şarj özelliğine sahiptir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments