Android Chrome Artık Daha Hızlı Olacak

398

Google, Android üzerinde Chrome web tarayıcısı için aramalardaki hızı arttırmak için yeni yollar arıyor. Google geliştiricisi Ilya Grigorik tarafından Google Plus sayfasında yayınlanan mesaja göre, yeni özellik sayesinde aramaların 100 ila 150 milisaniye kadar daha hızlı hale getirildiği belirtildi.

google-chrome-android

 

Yeni özellik “reaktif prefetch” (arama sonuçlarının ilintili olarak daha çabuk getirilmesi olarak çevirme yapılabilir) olarak adlandırılıyor ve Grigorik çalışma şeklini şöyle açıklıyor;

Bir arama sonucuna tıkladığınız zaman tarayıcı bu hedef sayfasını çağırıyor ve yeni özellik burada devreye giriyor: biz burada tarayıcıya diğer kaynaklardan gelen ipuçlarını daha hızlı yorumlamasını ve direk olarka konu ile ilgili sonuçları getirmesi üzerinde yoğunlaşıyoruz.

Bu özellik şu anda sadece Android için Chrome web tarayıcısında çalıştığını dikkate almak lazım. iOS işletim sistemine sahip bir model telefonunuz varsa biraz daha bekleyin. Grigorik bunun nedenini de Chrome ve Google Aramanın çok yakın bir etkileşimde olmasına bağlıyor. Ancak Grigorik Google’ın gelecekte bu özelliği diğer tarayıcılarda desteklemesinin mümkün olduğunu dile getirdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments