instagram 300 Milyon Kullanıcı Sayısını Geçti

271

instagram-kullanici-sayisi

İnstagram bugün yaptığı açıklamada mart ayındaki 200 milyon aktif kullanıcı sayısının şu an itibariyle 300 milyondan fazla aktif kişiye ulaştığını kaydetti. instagram geldiği bu seviye ile 3.çeyrek sonu olan Ekim 2014’de açıklanan aktif Twitter kullanıcı sayısı olan 284 milyonu da geçmiş buluyor. Her halükarda anlaşılıyor ki instagram kullanıcı sayısı olarak Twitter’dan çok daha hızlı büyüyor.

Instagram kurucularından ve CEO’su olan Kevin Systrom paylaştığı blog yazısında şunları söyledi: “Biz bu topluluğun gelişmesini izlemeyi, insanların birbirleri ile inanılmaz bağlar kurmasını sağlayan gezilerine ve tutkularına şahit olmayı seviyoruz.” Kullanıcı sayısına ek olarak instagram, ünlüler ve markalar için “doğrulanmış rozetleri” tanıtacağını duyurdu. (Ünlü kişilerin profillerinin doğrulanmış olduğunu gösteren bir tür simge.) Ayrıca “spam” hesapların da ortadan kaldırılacağı bildirilen bir diğer gelişme. Bu arada Kasım 2013 yılında tanıtılan reklamlar ve Ekim 2014 yılında tanıtılan video reklamları gelişme aşamasında olduğu da kaydedildi.

Facebook 2012 yılında 1 milyar $‘a instagram’ı satın almaya karar verdiğinde insanlar ağzı açık bu gelişmeyi izlemiş ve fiyatın ne kadar yüksek olduğundan dem vurmuşlardı ancak şimdi bakınca bu fiyatın bile ucuz kaçtığı görülüyor. The Wall Street Journal gazetesi tarafından sorulan “Şu anda instagram’ın net değeri ne kadar?” sorusuna CEO Systrom ise şöyle cevap verdi “Geldiğimiz noktadaki başarımız ve gerçekleştirdiğimiz yenilikler Facebook olmadan gelinmesi zor noktalar. Facebook ile olan sıkı işbirliğimiz sayesinde bugün buralara gelmiş bulunuyoruz. Bağımsız bir şirketin bu seviyelere gelmesi çok daha uzun zaman alırdı.” diyerek instagram için de Facebook tarafından satın alınmasının ne kadar yerinde bir karar olduğuna açıklık getirmiş oldu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments