iPhone’da Sinyal Gücünü Sayılarla Nasıl Gösterilir

1197

iphone-sinyal-gucu-sayi
Android ve ios cihazlarda sinyal gücünü görmek için daireler ve çizgiler şeklinde görülmektedir.Çubuklardanyada dairelerden 4 tane olduğu zaman hattınız tam olarak çekmektedir anlamına geliyor.Sayı düştükçe çekim gücüde azalıyor anlamına geliyordu.Bu klasik durumu iphone cihazlarda biraz değiştirebilirsiniz ve bu işlemi sayılar ile gösterebilirsiniz.

1-Telefonunuzun arama bölümüne geliniz.
2-Arama tuşları bölümünden *3001#12345#* kodunu giriniz ve arama tuşuna basınız.

iphone-sinyal-gucu

3-Field Test moduna giriş yapmış olacaksınız ve sol bölümden eski klasik sinyal bölümünün gittiğini ve sayılar ile görüldüğünü göreceksiniz.

iphone-sinyal-gucu-ayarlama

4-Daha sonra telefonunuzun Açma/​kapatma/Uyutma/Uyandırma tuşuna basılı tutarak telefonu kapatma ekranının çıkmasını bekleyin.

Çekim gücü için çıkan sayılar neleri ifade ediyor?
Burada yazan sayılar sinyal gücünün dBm yani Decibel-miliwatts cinsinden ifade eden sayılardır.Yani sizin için daha iyi bir takip imkanı sunuyor.80 ve üstü değerlerin çok iyi olduğunu, -100 ve altı değerlerin ise kötü sinyal kalitesi olduğunu belirtebiliriz.

Güncelleme:Yaptığınız işlemi eski haline döndürmek için yapmanız gereken tek şey, ilk iki adımı uygulayıp, 3. adımda sinyal gücünü tekrar bar ile gösterecek hale getirmek ve daha sonra telefonu kapatmak. Açtığınızda telefonunuz normale dönecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments