Android Telefonlarda Ekran Şifresi Ayarlama

3447

Son zamanlarda çıkan haberleri neredeyse herkes duymuştur diyebiliriz.Özellikle teknoloji ile ilgilenen kişilerin bu tarz haberleri neredeyse hergün duyuyordur.Akıllı telefonlarda güvenlik problemleri son zamanlarda Apple firmasında yaşanan bilgi hırsızlığı yüzünden herkesin ilgisini android cihazlara çevirmesine neden oldu diyebiliriz.

Android cihazlarda güvenlik olayı diğer işletim sistemlerine göre biraz daha gelişmiş ve yüksek seviyede diyebiliriz.Bildiğiniz gibi android cihazlarda birçok güvenlik seçeneği buşunuyor.Özellikle ekran şifresi olarak belirledyebildiğimiz birçok işlem var.
Kaydırma
Desen
Pin
Şifre
olarak istediğiniz işlemi yaparak telefonunuz güvenli bir hale getirebilirsiniz.Genelde tercih edilen işlemlerinden başında ise desen kilidi gelmektedir.

android-desen-sifresi

Ayarlar bölümünden Cihaza giriş yapınız ve karşınıza Ekran Kilitle bölümüne geldikten sonra buradan yukarıda saydığımız ekran kilitleme işlemlerinden biri yapabilir ve güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Not : Burada yapacağınız işlemden sonra en önemli nokta ise desen şifrenizi yada ekran kilidi şifrenizi unutmamalısınız.Eğer unutursanız telefonu tamamen sıfırlamak zorunda kalacaksınız ve telefonda bulunan tüm bilgileriniz silinecektir.

Burada anlattığımız konuda ise ekran kilidi ve desen kilidi işleminde şifre unutma işlemi için gerçekleşmesi gereken olay vereceğimiz linkt anlatılmaktadır.

Galaxy S4 Mini Fabrika Ayarlarına Döndürme

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments