Apple Store Zorlu Center’a Mükemmellik Ödülü

2007

zorlucenter

Apple beklenti içinde geçen uzun yıllardan sonra Türkiye’de ilk mağazasını 2014 Nisan ayında Zorlu Center’da açmıştı. Mimari detayları ile dünya genelindeki Apple Store’lar kadar ihtişamlı bir yapıya sahip olan Apple Store Zorlu Center Apple’ın tescilli dizaynı cam tavan ile ayrı bir kaliteyi de simgeliyordu. Zorlu Center’ın avlusunda tüm heybeti ve estetiği ile ziyaretçilerini ağırlayan Apple Store Zorlu Center, The Structural Awards 2014’te Structural Engineering dalında Mükemmellik ödülünün sahibi oldu.

Apple-Zorlu-2

Apple Store Zorlu Center ayrıca kendi rakipleri alanında Commercial or Retail Structures tarafından en iyi ticari mağazaların değerlendirildiği kategoride de birincisidir. Apple Store Zorlu Center İstanbul’un şehir kimliğine de önemli katkılar sağlıyor. Gün içinde İstanbul ve ülkenin dört bir yanından binlerce ziyaretçi Apple Store Zorlu Center mağazasını görmek için geliyor. Turizmsel bir etkiye bile neden olduğu söylenebilir mağazanın, İstanbul’a gelen turistlerce dahi ziyaret edilen noktalar arasında.

apple-store-zorlu

Tam bir tasarım harikası olan Apple Store Zorlu Center mağazasının satır aralarındaki ödül almasında etkili detaylar ise şöyle;
-mimarlık işleri: Foster + Partners
-mühendislik işleri: Eckersley O’Callaghan

CFRP (karbon fiber takviyeli plastik) panellerden yapılmış hafif ultra-ince çatı aynı zamanda tüm yapının sismik performansını arttırırken tamamen pürüzsüz düzgün bir alt yüzey sağlıyor. Böyle bir minimalist projede gerekli özellikler dikkatli detaylandırma ve mükemmel bir işçilikle bir araya getirilmiştir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments