HTC Desire Eye İnceleme

2269

“Selfie”. Bu kelime hayatımıza nasıl oldu da girdi hiç anlamadık, binlerce video, şarkı bile yazıldı hakkında. Sosyal medya kültürü artık hayatları eskisinden olduğundan çok daha fazla etkiliyor, geliştiriyor ve elbette değiştiriyor.

htc-desire-eye

Selfie tutkunları bugüne dek sürekli olarak düşük ön kamera kalitesi ile kendi fotoğraflarını çekmeye çalıştılar, ortaya çıkan fotoğraflar ne yazık ki verilen emek kadar net ve kaliteli olmuyordu. Tam da bu noktada HTC bu soruna muhteşem bir çözüm sunmuş olabilir. Şimdiye kadar üretilmiş en iyi selfie telefonu karşınızda. Arkada ve öndeki kamerada 13 megapiksellik çözünürlüğe sahip yeni telefon modeli Desire Eye selfie tutkunlarının gönlünü fethetmek için geliyor.

htc-desire-eye-ekran

HTC Desire Eye, HTC Sense 6.0 kullanıcı ara yüzü ile birlikte Android 4.4.4 Kitkat işletim sistemiyle çalışıyor. Bu telefon aynı zamanda Android Wear ile de bağlantılı. Desire Eye modeli ile HTC M serisi modelelrine biraz ara vermiş bulunuyor. Güç düğmesi, ses arttırma ve azaltma ile kamera düğmesi sağ tarafta yer alıyor.

Akıllı telefon dünyasında bir slogan haline gelen ön tarafta iş, arka tarafta parti HTC Desire Eye için geçerli olmayabilir çünkü telefonun her iki tarafı da parti kısmına dahil. Desire Eye tamamen bir eğlence modülü her iki kamerasıyla birlikte. Telefonunuzun ön tarafını dahi çevirseniz kamera tarafında arkadaki kaliteyi bulacaksınız. Hatta HTC o kadar ileriye götürmüş ki işi arka bölümdekiyle aynı çift LED flaş birimlerini burada da kullanmış. Evet, Desire Eye önünde bir çift LED flaş var. Selfie çekerken gece ortamın aydınlık yada karanlık olmasını dert etmeye son. Çektiğiniz selfieler artık her zamankinden daha büyük olduğu kadar daha da aydınlık olacak.

htc-desire-eye-kamera

Arka ve ön kamera arasındaki fark bu telefonda yok denecek kadar az. Ikisinde de 13MP sensörü varken, arka kamera ƒ/2.2 diyafram değerine sahipken ön bölme ise ƒ/2.0 diyafram sahip. Ön kamera 88 derecelik geniş açılı lense sahip, bu kadar geniş bir hareket alanı ön kamerayı kullanırken kullanıcılara en iyi görüntüyü elde etmelerini sağlıyor. Sensörlerin tamamı kullanılarak çekilen bir fotoğraf Desire Eye için 4208×3120 piksel değerinde oluyor.  16:9 ekran genişliğine sahip bu çekimler.

htc-desire-eye-kamera-1

HTC Desire Eye için bir diğer yenilik ise telefonun sağ alt kısmına fiziksel bir kamera tuşunun eklenmiş olması. HTC Desire teknik özellikler ise şöyle:

htc-desire-eye

HTC Desire Eye hakkında daha fazla görünüm ve detay arıyorsanız aşağıdaki video size yardımcı olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments