Geleceğin Modası 3D Yazıcı Baskılı Elbise

1205

KINEMATICS-DRESS

3D yazıcılar kullanarak yüksek moda giysiler oluşturma birçok moda tasarımcısının son yıllardaki en büyük rüyası. Ama bügüne dek 3D yazıcılarla elde edilen plastik ürünler gerçek giyilebilirlik açısından düşük kaliteye sahipti. Ancak 3D baskılı yeni Kinematik elbise, daha pratik ve giyilebilir 3D baskılı giysiler için yeni bir umut.

3d-giyilebilir-elbise

MIT öğrencisi Jessica Rosenkrantz ve Jesse Louis-Rosenberg tarafından tasarlanan elbise moda dünyasında yeni bir devrimin simgesi olabilir. Kinematik elbise 3D yazıcı ile yaratılmış ilk giyilebilir elbise. İkili geliştirdikleri simülasyon sayesinde elbisede kullanılacak verimli formları tek bir parça halinde birleştirmeyi başarmışlar.

3D-BASKILI-ELBİSE

New York Shapeways 3D baskı fabrikasında toksik olmayan naylon plastik kullanılarak üretilen elbise imalatı ve Selektif Lazer Sinterleme işlemi yaklaşık 44 saat sürdü. Ekip bu tek bir parça elbiseyi yapmak için, 3,316 menteşe tarafından bağlanmış 2,279 üçgen panellerden oluşan birbirine geçen bileşenleri tasarlamış. Ayrıca elbisenin tüm parçaları tek bir nesne halinde hareket ediyor ve size gerçek bir elbise hissi veriyor.

3d-elbise

Elbisenin dahice tasarımı o kadar etkileyiciydi ki New York Modern Sanat Müzesi (MOMA) Mimarlık ve Tasarım koleksiyonunun bir parçası olarak elbiseyi oluşturmak için kullanılan yazılım ile birlikte, elbiseyi satın aldı. Sergilenme tarihi ise henüz açıklanmış değil.

Kinematics_Dress

Yaratıcılardan Rosenkrantz, “Artık insanlar istedikleri parçayı tasarlayabilir ve bunları kaydedebilir. Gelecek yıl başlarında mini etek ve kemer gibi daha mütevazi büyüklükte ve fiyatlı ürünler için sipariş almayı planlıyoruz. Siparişlerin teslimatı diğer özel 3D yazıcılarımızdan biraz daha uzun olarak 4 hafta civarında olacaktır. Bu proje tamamen özel bir uyum ve stil meselesi.” dedi.

İşte geleceğin elbisesi üzerine küçük bir bakış:

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

teşekkürler