Facebook Gruplar Üzerinden Ürün Satışı Yapmanın Peşinde

1418

 

Facebook “Gruplar” üzerinden mal satmak için resmi bir yol test ediyor. Bazı Facebook kullanıcıları için bugün bir gruba gönderi yaparken  “Birşey Sat” (Sell Something) seçeneğini kullanarak mal satmaya izin veren  yeni bir özellik göründü.

Facebook tarafından gruplar üzerinde bazı kullanıcılar için denenen “Birşey Sat” özelliği gruplarda -gönderi yaz- butonun hemen yanında yer alıyor. Kullanıcılar buraya tıklayıp, ne satacaklarını, ne kadar fiyata satacaklarını, satacakları ürüne ait açıklama ve resimleri de ekleyebilecekler.

Sell-Something-facebook

Satış gönderisi bir kez yayınlandığı anda tıpkı normal gönderilerde olduğu gibi diğer kullanıcılar bu gönderiye yorum yapabilecekler ve tabi yeni özelliklere ek olarak teklifte bulunabilecekler. Yeni özellik sosyal ağ üzerinde satın alma ve satış amacıyla yapılan gruplara düzen getirmek için hayata geçirilecek bir girişim gibi görünüyor. Gönderi bir kez yayınlandıktan sonra Facebook satış işlemi ile ilgili herhangi bir işleme dahil olmayacak ama, satışa sunulan ürünün net bir fiyatı olması ve anlaşılır bir açıklama ile sunulmasına özen gösterecek.

Sell-Something-facebook

Facebook bu yeni özelliği şu anda test ediyor. Şu anda Facebook yardım sayfasından verdiği açıklamada alıcı ve satıcılar arasındaki satışlardan sorumlu olmayacağını bildiriyor. Uygulamanın deneme aşamasında olmasından dolayı yeni özelliğin ne zaman global olarak aktif edileceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak elinde 1 milyardan fazla kullanıcısına ait (günlük 800 milyon mobil kullanıcı) data bulunan Facebook’un sosyal ağı aynı zamanda bir market veya pazara çevirme düşüncesi geç kalınmış bir hamle bile olabilir. Gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz. Takipte kalın.

Sell-Something-facebook

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments