Facebook “Trending” İle Yeni Haber Merkezi Olabilir

472

Facebook mobil ve sanal pazarı domine eden mega bir güç haline geldi. Ancak işler gençler için bakıldığında pek de öyle değil. Son açıklanan raporlar gösteriyor ki Facebook gençler için neredeyse ölmüş durumda. Facebook için can simidi ise şimdilik instagram gibi görünüyor, ama yeni trendleri elbette gençler belirleyecek. Bekleyelim görelim.

facebook-trending-topics-170113

Faceboook 2014 yılının başlarında hayata geçirdiği “Trending” bölümü ile haber merkezi olma yolunda adımlar atmıştı. Bu özellik çok fazla kullanıcı için değil sadece belirli bir kesim için hayata geçirilmişti ve belki de bu yüzden Facebook Trending bölümünden istediği sonuçları elde edemedi. Ancak şirket bunun peşini o kadar kolay bırakmayacak. Geliştirilen Trending bölümü artık mobil ortamdaki kullanıcılara daha iyi bir kullanım deneyimi ve daha sağlıklı bir veri sağlayacak.

Facebook-Trending-2

Facebook’un Android işletim sistemine sahip kullanıcıları için geliştirdiği Trending uygulaması artık çok daha işlevsel hale gelmiş. Facebook bunu gerçekleştirirken Twitter’dan ilham almış gibi görünse de gelinen noktada şirketin Twitter’dan daha iyi iş çıkarabilme ihtimali bulunuyor. Twitter ortamında trend konular ekranınızdan çok hızlı bir şekilde geçebiliyor. Bu da istediğinizi arama ve bulma kısmında sizleri sıkıntıya sokabilir. Facebook bunların önüne geçmek için Trending bölümünü sadece geliştirmekle değil bu alanı farklı başlıklar altında da toplayarak sizlere daha iyi bir kullanım deneyimi sunmanın peşinde.

Facebook Trending bölümünü 5 farklı kategoride toplamış.

Makeleler (Articles); Bu bölüm altında Trending olan konularla ilgili, makaleler yayınlanacak.
Olay Yerine Yakın (Near the scene); Trending olan konular hakkında olay yerine yakın kişiler tarafından yapılan paylaşımlar bu başlıkta listeleniyor. Al sana “bireysel gazetecilik”.
Hikaye İçinde (In the story); Trending olan konuyla birebir ilişkisi olan kişilerin paylaşımları bu başlık altında listenecek.
Canlı Akış (Live Feed); Trending olan konularla ilgili olarak küresel anlamda profili herkese açık kullanıcılar tarafından verilen tepkileri gözlemlemek mümkün olacak. (Friendfeed‘in Facebook tarafından alınma sebebi.)
Arkadaşlar ve Gruplar (Friends and groups); Trending konular hakkında arkadaşlarınızın ve dahil olduğunuz grupların neler paylaştığını görebileceksiniz.

Facebook bu özellikleri getireceği bir güncelleme ile hayata geçirecek. Şu an global bazda bu uygulama faal durumda değil, umarız hedeflendiği gibi bir uygulama olur. Uygulama şimdilik sadece Android için geliştiriliyor ama yakında iOS platfromuna da gelmesi planlanıyor.

Kaynak: The Guardian

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments