Samsung Galaxy Note Edge İncelemesi

1094

edge-samsung-galaxy
Geçtiğimiz günlerde Note 4 ile beraber IFA 2014 fuarında tanıtılan Samsung Galaxy Note Edge ile kullanıcılar için farklı bir kullanım getirildi diyebiliriz.

Note adge modeli 5,6 inç ve Quad HD+ bir ekranla kullanıcılarının karşısına çıkıyor.Normal Quad ekranın sağ tarafında bulunan 160 pixsellik bir alan ile bildiğimiz akıllı telefonlardan biraz daha farklı görünüyor.Sol elimizle tuttuğumuzda parmak uçlarımıza denk gelen yeni dokunmatik bölüm yep yeni kullanım özellikleri geliyor diyebiliriz.

Anlattığımız gibi cihaz diğer akıllı telefonlardan biraz daha farklı ve sağ bölümünde kavisli bir ekran bulunuyor ve ileriki günlerde firma bununla ilgili farklı çalışmalar yapacağını konusunda ışıkları yaktı diyebiliriz.Cihaz aynı zamanda kilitliyken bu ekranda yani sağ bölümde saati gösteriyor.Sadece kullanıcılar için değil bu alanda uygulama geliştirmek isteyenler içinde yeni bir kağı açıldı.

galaxy-edge-android
Galaxy Note Edge Teknik Özellikleri
Galaxy Note 4’ün boyutlarına oranla 3,8 mm daha geniş ve 2,2 mm kısa olan Edge, 3.000 mAh batarya ile birlikte geliyor. 2,5 GHz Snapdragon 805 ya da Exynos 5433 işlemcisini kullanan ürün, grafik yongası olarak işlemcisine göre 600 MHz hızında çalışan Adreno 420 ya da Mali-T760 GPU’sunu kullanıyor.

3 GB RAM belleğiyle de bugün bir amiral gemisinden beklenen performansı sunacak gibi. Depolama alanı olarak iki ayrı model (32 GB ve 64 GB) seçeneğiyle gelen Note Edge’in arka kamerası 16 MP, ön kamerası ise 3,7 MP çözünürlüğe sahip.

22 Aralık’ta Türkiye’de piyasaya sürülecek Galaxy Note Edge’in Türkiye’deki satış fiyatı 2.799 TL.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments