Pinterest Yeni Yılın İlk Günü Reklamları Başlatıyor

395

Pinterest yeni yılın ilk günü reklam programını başlatmak için vites arttırdı. New York Times tarafından yaınlanan bir rapora göre Pinterest yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak 2015 gününden itibaren markaların kendi küratör ağında reklam vermelerini sağlayacak daha geliştirilmiş bir reklam deneyimini kullanıma sunacak.

pinterest-reklam-projesi

Yeni yılın ilk günü ile birlikte Pinterest kendi ağı üzerinde yer alan sayısız ve milyonları bulan ve her geçen saniye artan fotoğraf arşivi üzerindeki paylaşımlar aracılığı ile markaların reklam vermesine izin verecek. ‘Promoted Pins’ yani promosyon pinlerinin oluşturulması yoluyla markalar müşterilerine ulaşabilecek. Zaten sürekli olarak geliştirilen pinterest arama motoru da kullanıcılara istedikleri ürünleri ararken yayınlanan reklamları da görme olanağı sunacak. Ayrıca pinterest kullanıcılarının yani pinnerların bu promosyon pinlerini paylaşması da mümkün olacak.

pinterest-promoted-pins

Pinterest uzun bir yatırım ve gelişim sürecinin ardından artık her şirket gibi ürününü paraya dönüştürmenin peşinde. Bunun için uzun zamandır devam eden hazırlık çalışmaları da sonuçlanmış durumda. Pinterest ilk reklamları Eylül 2013 de denemeye başlamıştı. Reklamlar tamamen, full sürüm ile hizmete girdiği anda firmalar sadece reklamlarına tıklayanlar için ücret ödeyecekler.

Kendi Web ve mobil uygulamaları üzerinden 70 milyondan fazla kullanıcısı ile Pinterest nihayet güçlü reklam gelirini kovalamaya başlamak için hazırlanıyor. Ve Pinterest’in çoğu kullanıcısının da pazarlama ve kendi ürünlerini pazarlayanlar oldukları düşünlürse bu proje onlar için iyi bir seçenek olabilir.

Kaynak: The New York Times

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments