LG G Flex 2 Tanıtıldı

1646

LG G Flex 2 Tanıtıldı
LG Electronics spekülasyonlardan ardı arkası kesilmeyen bir konuya bu sabah itibari ile son noktayı koydu ve Android dünyasının ilk kavisli telefonu olan G Flex modelinin yeni versiyonu olan G Flex2 modelini duyurdu. Bu telefon çizilmelere ve bükülmelere karşı dayanıklı olmasının yanında ekranı da aynı şekilde çizilmeye karşı dayanıklı özelliği ile lanse ediliyor.

Koreli elektronik şirketi LG bu modelini önceki versiyonundan daha fazla “kendi kendini iyileştiren” (“self-healing“) model olarak isimlendiriyor. LG G Flex2 ekranında kendi kimyasal bileşenlerinin yanı sıra ilk olarak iPhone’da kullanılan ve o günden bu yana neredeyse tüm akıllı telefonlarda kullanılan Gorilla Glass ekran teknolojisini kullanıyor.

LG-G-Flex-2-cepklinik

Şirketin akıllı telefon planlama bölüm başkanı Dr. Ramchan Woo “Bir önceki G Flex göre cam çatlama olasılığının % 30 oranında azaltılmıştır” şeklinde açıklama yaptı. Hatta Woo cihazın ne kadar zarar görmediğini göstermek için üzerine atlayarak bir kısa deney dahi yaptı ve telefon bu atlayıştan da başarı ile çıktı. Bir çok medya ekibi bu olayı canlı olarak yayınladı.

lg-g-flex2-inceleme

Ama LG akıllı telefon birimi başkanına inanılmadı ve telefon bölümleri bükülmeye çalışıldı, yere atıldı, çizmeye karşı dayanıklı yüzeyi çizilmeye çalışıldı ama LG G Flex2 bunların hepsinden sağ salim çıkmayı başarmış görünüyor. (Ama az bir uğraşla bir basın mensubu ön yüzeye USB şarj cihazı ile küçük bir çizik oluşturmayı başarmış, kusura bakma LG 🙂 )

Aşağıdaki videoda LG G Flex 2 ye ait arka yüzeyi bir tel fırça ile test ederek çizilmezlik seviyesi bizlere göstermeye çalışıyor, ne dersiniz çizilir mi?

Telefon için şu anda herhangi bir lansman ya da fiyat belirlenmiş değil. Ancak beklentiler Ocak ayında Kore’de ve 2015’in ortalarında da Amerika’da telefonun lansmanının yapılması yönünde. Fiyat konusunda ise LG sözcüsü diğer akıllı telefon ile kıyaslandığında G Flex2 modelinin “premium” bir fiyatla satışa çıkarılacağını iletti. (Eh, harcanan böylesine bir teknolojinin geri dönüşümü sağlanmalı!)

lg-g-flex2

Yeni model G Flex2 selefindeki en büyük sorunu da ele alıyor ve 720p ekran çözünürlüğü yerine 5.5-inç ve 1080p HD çözünürlüğe sahip ekran sunuyor. Ayrıca G Flex2, Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisi ile duyurulan ilk akıllı telefon olma özelliğini de taşıyor. Telefon “Lollipop” olarak da bilinen Android 5.0 OS ile geliyor.

Aşağıdaki resmi açıklamada da görebileceğiniz gibi LG kavisli tasarımı üzerindeki gelişmeleri neredeyse iki katına çıkarmış durumda;

G Flex 2 selefinin çığır açan 700mm yarıçaplı kavisli profilinin de ötesine geçiyor. 400mm ile 700mm yarıçapı arasında değişen değerleri ile önden arkaya ve yukarıdan aşağıya her noktası ile eşsiz bir uyum içerisindedir. G Flex2 dinamik kavisli katmanlarıyla daha şık ve daha dinamik bir görünüm sağlar.

 

g-flex2-elle-tutma

Şirket eğrilerin uyumlu senfonisi hakkında ısrarcı. Ki bu noktada video izlerken ekrandaki parlama kesiliyor, arama yaparken telefon çene yapısına tam oturuyor gibi noktalarda haklı olduklarını teslim etmek gerek.

Ama LG halen en büyük soruna çözüm bulmuş değil bizce, arka cepleriniz hariç bu telefonu her zaman istediğiniz yerde taşıyamıyorsunuz. Ve teelfon arka cebinizde iken oturacaksanız dikkatli olamanız gerekiyor. Eğer otursanız da bu telefonu öldürmez ama ekran piksel donanımında hasarlara neden olabilir. LG bu dizaynı ile risk almaya devam ediyor ama siz eğer akıllı telefon alacaksanız iki kez düşünün.

g-flex2-selfie

G Flex2 iş selfie çekmeye gelince yine yarışta ben de varım diyenlerden. 2.1 megapiksellik süper olmasa da yeterli ön kamerasını elinizi yummak şeklinde fotoğrlarınızı çekebilirsiniz. Tuşa basmanıza gerek yok. Ayrıca bu ön kameradaki algılayıcılar epey geliştirilmiş; telefon elinizde ona bakarken normal ama telefonu yukarı kaldırıp selfie çekmeye hazırlanırsanız kamera otomatik olarak açılıyor ve çekim moduna geçiyor. (Hakkını verelim oldukça “cool”.)

g-flex2-kamera

 

Kaynak: Mashable , The Verge

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments