Samsung’dan Tizen OS’la Çalışan İlk TV SUHD TV

704

samsung-tizen-tvs

Samsung UHD pazarının %60 na sahip olacağını söylediği SUHD TV serisini tanıttı. CES 2015 uluslararası tüketici elektroniği fuarında bugün Samsung 2015 yılı için 48-inçten 88-inçe kadar SUHD adını verdiği Tizen OS işletim sistemi ile gelen yeni akıllı TV serisini tanıttı.

Yeni TV’ler nanokristal ve kuantum nokta teknolojisi kullanarak daha yüksek çözünürlük ve kaliteli görüntülere sahip ekranlara muhteşem renkler getirmeyi amaçlıyor. Kuantum nokta teknoloji Samsung’un OLED TV’lerde renk elde etmek için kullandığı benzer bir teknoloji diyebiliriz.

Samsung yeni TV serisi SUHD TV’nin normal TV’lerden 64 kez daha renkli içeriğe sahip olacağını söylüyor. Tüm bu heyecan verici yeni şeylere rağmen, hala SUHD içindeki ‘S’ açılımının ne olduğundan kimse emin değil. Samsung 2015 yılında SUHD TV’ler için üç yeni model seçeneği sunacak; JS9500, JS9000 ve JS8500. Ancak bu modellerin fiyatları hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

samsung-suh-tv

Samsung’un tüm yeni smart TV modelleri artık Tizen OS işletim sistemi ile çalışacak. Bu konuya daha önceki yazımızda da değinmiştik, Samsung yavaş yavaş kendi ürün gamına tamamen kendisine ait bir işletim sistemi getiriyor. Ayrıca Samsung 2015 yılı için Smart Hub adlı yeni bir uygulamayı da başlatıyor bu da Netflix, Comcast ve PlayStation gibi platformların Tizen ile birlikte uyumlu çalışmasını sağlıyor. Samsung pazarın büyük bir bölümünün ayrıca kavisli akıllı tv’ler ile dolmak üzere olduğunu bildirdi.

Samsung yeni SUHD TV ile görünteleme deneyimi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments