Apple ilk Android uygulaması Beats Music için

394

apple-buying-beats-headphones

Apple geçen yıl 3 milyar $ gibi ciddi bir rakama müzik endüstrisinin önemli oyuncularından olan Beats‘i bünyesine katmıştı. Müzik piyasasında işler her geçen biraz daha kızışmaya başlamışken online müzik dinleme servislerinin pazar payları da ciddi bir şekilde artıyor. Apple da bu sebeple Beats’in online platformu olan Beats Music için Spotify ve Google’ın YouTube Music Key platformlarına rakip olabilecek şekilde yeniden düzenleyeceği ortaya çıktı. Apple’ın Beats Music ile ilgili çok ciddi gelecek planları olduğu gün yüzüne çıkarken en dikkat çekici nokta ise Apple tarihinde ilk kez en ciddi rakibi olan Android için uygulama geliştirecek olması.

Apple Beats Music servisini tüm servisleri ile entegre hale getirmek için çalışıyor, iPhone’dan iPod Touch’a kadar bütün cihazlar Beats Music ile uyumlu ve kullanışlı hale getiriliyor. Eh devir online olma ve bu online hizmeti pazarlayabilme devri. Ayrıca şirketin bu servisi Apple TV için de farklı bir konuma getireceği ortaya çıkan diğer detaylardan.

beats-google-play1

 

Tasarım boyutunda Beats Music Apple’ın kendi tarzından çizgiler taşıyacak. Beats’in siyah kırmızı tasarımı Apple dokunuşu ile değişebilir. Beats Music şu anda 9,99 $ üzerinden satışa sunuluyor. Ancak Apple’ın bu fiyatı aşağı çekmesi oldukça olası zira geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan Google’ın YouTube Music Key online müzik dinleme servisi 7,99 $‘dan pazardaki yerini almıştı. Bu noktada Apple’ın kendisine rakip olarak direkt olarak Google’ı aldığı da söylenebilir.

Kesin olmayan nokta ise Apple’ın Beats Music uygulamasını ne zaman sunacağı. Zira Apple ve Beats arasındaki entegrasyon henüz tam olarak tamamlanmadığı için bu konuda net bir tarih söylemek mümkün değil. Apple’ın buradaki hedefi ise uygulamayı Haziran ayında gerçekleştirilecek olan geliştirici etkinliğine dek hazırlayabilmek.

Sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments