İphone 12 Teknik Özellikleri

382

Iphone 12
Iphone 12 koleksiyonu, eski Apple tasarımlarını andıran bir üretimle müşterilere sunulmuştur. Hem donanım olarak hem de tasarım konusunda her geçen gün ilerleme kaydeden Apple, sunduğu bu modellerle yeniliklerin öncüsü olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. 2020 yılı içerisinde en çok satan telefon olan Iphone 11’in devamı olan bu model, 2021 yılında da sektör içerisinde büyük bir pastaya sahip olacak. Her koleksiyonuyla büyük bir ses getiren Apple, Iphone 12 modeliyle de gözleri üzerine çekmiştir. Iphone 12 4 farklı modeliyle karşımıza çıkmıştır. Iphone 12 Mini, Pro ve Pro max modelleriyle birlikte klasik Iphone 12 serinin taşıyıcısı olacaktır.

Apple markasının 2015 yılında piyasaya sunduğu Iphone 6 modelinin köşeli ve keskin hatlarını bu yeni tasarımlarında da görmekteyiz. Bu eski tasarımlardan alınan örnek ve 5G teknolojisi, piyasada büyük etki bırakacak Iphone 12 üzerinde kullanılmıştır. Ana model olan Iphone 12’de, paslanmaz çelikten üretilen bir çerçeveyle kullanılmıştır.  Bu model İos14 ile fabrikadan çıkan ilk Apple telefonu olacaktır. Ancak sonradan yüklenen iOS14 ile pek bir farkı olmasa da bu detay oldukça önemlidir. Yenilenen ara yüzü sayesinde Android telefonlarda olan ancak Apple yazılımları içerisinde olmayan yeni teknolojiler Iphone telefonlarda buluşmuştur. Her geçen gün yazılım hakkında yapılan yeniliklerle, kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olmuşlardır.

Iphone 12 Tasarımı
Iphone 12 modelinde ekran boyutu 6,1 inç olarak belirtilmiştir. Ana model Apple telefonuna göre oldukça iyi bir boyuta sahip olan ekran, üst tarafta bir çentikle buluşmuştur. Paslanmaz çelik çerçevelerle daha keskin ve dikkat çekici bir tasarımı Iphone 12 modeline kazandırmışlardır. Seramik gövde sayesinde de Apple kalitesini bir kez daha göstermektedir. 6 metreye kadar su geçirmez özelliği, oldukça başarılı görünmektedir. Bunun yanında toza dayanıklı bir telefon olması uzun süreli kullanımda sizleri rahat ettirecektir. Özellikle uzun süreli Apple telefon kullanıcıları tarafından bu model beğenilmiştir. Iphone 6’ya kadar kullanılan köşeli tasarım, eski kullanıcıların yoğun olarak almak isteyeceğii bir telefon olmuştur.

Apple Iphone 12 ekranı konusunda bir eski modeline göre daha kaliteli bir ekran kullanmayı tercih etmiştir. Parlak bir panel sayesinde canlı renk dağılımını ekranda sizlere yansıtmaktadır. HGL HDR teknolojisi sayesinde, yüksek çözünürlükle görüntü izleme şansını yakalıyorsunuz. Bu model üzerinde 2 farklı arka kamera bulunmaktadır. Daha geniş lensler ve büyük kameralar Iphone 12 için karakteristik olmuştur. Donanımsal olarak özelliklerine gelecek olursak geniş açılı ve ultra geniş açılı kamera seçeneği vardır. 12 MP’lik kameralara oldukça kaliteli bir yazılım eşlik etmektedir. Bu sayede yüksek çözünürlükle fotoğraflar çekmenizi sağlamaktadır.

Iphone 12 Donanım Özellikler
Model üzerinde işlemci Apple A14 Bionic yongası kullanılmıştır. 6 çekirdekli işlemcisiyle oldukça yüksek performansı Iphone 12 kullanıcılarına sunmaktadır. 4 çekirdek GPU ise yüksek GHz’lere ulaşmak için yeterli bir seviyededir. A14 Bionic işlemci ARM tabanlı olarak üretilmiştir. Bu demek oluyor ki bir önceki nesli olan A13’den daha yüksek performanslara çıkabilmektedir. Eski işlemciye göre görsel anlamda %8 bir iyileşmeye sahipken bu oran işlemci kısmında ise %17’lere ulaşabilmektedir. A14 Bionic ile Apple 2021 yılı için büyük bir fark koyduğunu şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Tüm Iphone 12 modelleri içerisinde aynı işlemci bulunmaktadır. Ayrıca ilk 5nm mimariyle üretilen işlemci olması da Apple’in ürettiği yeniliklerden biri olmuştur.

Iphone 12 modeli Amerika satış fiyatı olarak 799 ABD doları üzerinden kullanıcılara ulaşmaktadır. Ülkemizde ise bu durum kur farkı ve vergilerle değişkenlik gösterebilmektedir. Apple markasının amiral gemisi olan bu model, uzun süre kendisinden bahsettirecektir. Piyasa içerisinde büyük bir satış payı alacağı tüm otoriteler tarafından iletilmektedir.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
soraya.satr@aol.com

nicee !!