İphone 12 Mini Teknik Özellikleri

315

İphone 12 Mini Teknik Özellikleri
Apple, son dönemlerde küçük telefonlar da üretmeye başlamıştır. Yaklaşık 4 ay önce çıkardığı Iphone SE model telefonundan sonra daha küçük boyutlara sahip Iphone 12 Mini’yi duyurdu. 5G destekli bu telefon, piyasa içerisinde 5G desteği bulunan en küçük telefon unvanına da sahip oldu. Hemen hemen her yıl yeni bir koleksiyonla karşımıza çıkan Apple, 2020’nin sonralarına doğru Ekim ayı içerisinde Iphone 12 model akıllı telefonlarını kullanıcılarla buluşturdu. Apple, bu koleksiyon içerisinde sürpriz olarak nitelendirebileceğimiz 5.4 inç ekran boyutlarına sahip olan Iphone 12 Mini modelini satışa sundu. Son senelerde çıkardığı telefon boyutlarına bakılırsa oldukça farklı bir tasarıma sahip 12 Mini, eski tasarımlara hayran olan Apple kullanıcılarına hitap etmeyi başarmıştır.

Iphone 12 Mini Donanımsal Özellikler

Dünya’nın en küçük 5G destekli telefonu olması, kendisini çok güçlü bir akıllı cihaz yapmasından alı koymamıştır. Model içerisinde A14 Bionic işlemcisi kullanılarak oldukça dikkat çekici bir performansı kullanıcılara sunmuşlardır. İşlemci içerisinde 6 fiziksel çekirdek bulunmaktadır. 16 çekirdek sinir motoruyla da 3,1 GHz’e kadar ulaşan bir hızı sunmaktadır. 4GB Ram bulunan bu telefon, telefonun oldukça güçlü bir kullanıma sahip olmasını sağlamıştır. Bir eski model olan Iphone 11 serisinde kullanılan A13 Bionic işlemciye göre çok daha güçlü bir çalışmaya sahiptir. Görsel işlem sırasında yaklaşık bir %10’luk performans artışı sağlamaktadır. Bunun yanında direkt işlemci performansında ise %17’lik bir farkla A14 Bionic kendini kanıtlamıştır. Biraz daha ayrıntıya girecek olursak, sektör içerisindeki telefonlarda kullanılan ilk 5nm mimarisi olan işlemci olmayı başarmıştır.  4 Gbps’ye ulaşan hızları sayesinde fiyat performans olarak bir Apple kullanıcısını tatmin edeceğini düşünmekteyiz.

Ekran konusuna geldiğimizde ise bizleri Super Retina OLED panel karşılamaktadır. Renkleri oldukça canlı olarak yansıtan bu ekran, 60 Hz tazeleme hızıyla donatılmıştır. Bu modelde kullanılan ekran tazeleme hızı aynı koleksiyonun diğer modelleri kadar yüksek olmasa da 5,4 inçlik ekranı için gayet yeterli olacaktır.  Batarya ve pil ömrü de çoğu Apple kullanıcısının şikayet ettikleri durumdan biri. Apple firması Iphone 12 Mini modelinde bu sorunu ortadan kaldırmış gibi gözüküyor. 2227 mAh batarya kapasitesi, ekran boyutlarına göre oldukça tatminkar duruyor. Li-ion pil olması da uzun süreli batarya kullanımlarında sizlere daha az sıkıntı çıkaracaktır.  Ancak 5G ile çalışan bir telefon olması bataryanın performansı hakkında birtakım sorular uyandırmaktadır. Bu sebeple uzun süreli kullanım deneyimleri olmadan tam olarak sonuçlara ulaşmak imkansızdır. Şarj teknolojisinde ise günümüz teknolojisine uygun ürünler üretilmiştir. Kablosuz ve hızlı şarj özellikleriyle donatılan Iphone 12 Mini, teknolojik açıdan kullanıcıları doyuracaktır. Yüksek kalitede bir ekranın olması da bataryayı zorlayacak durumlardan biridir. Bu sebeple Apple mühendisleri, her geçen gün ekranların gelişmesiyle batarya konusunda da yenilikler ortaya koymak zorundadır.

Ara yüz ve Kamera Özellikleri
Telefon, işletim sistemi olarak Apple tarafından son olarak ortaya konan iOS 14 ile gelmektedir. Bu güncellemeyle farklılıklar yaratan şirket, yeni telefonlarının tasarımlarını da bu değişikliklere göre uyarlamaya başlamıştır. Kamera konusuna gelecek olursak 2 farklı arka kamerayla telefon buluşmuştur. Iphone 11 modelindeki kamera düzenine çok benzeyen bu tasarım, ultra geniş açılı lens ve normal kamera olmak üzere iki seçenekten oluşmaktadır. Smart HDR3 ve gece modunun telefonda bulunması, kullanıcıların beğenerek kullanacağı bir özellik olacaktır. Gece modu sayesinde telefonunuz düşük ışıklı ortamlarda bile oldukça güçlü bir hale gelmiş olacaktır.

Apple markasının son model teknolojisine uygun ürünleri arasında en uygun fiyatlı olan bu model, kullanıcıların bir hayli ilgisini çekmektedir. İncelemeler sonucunda bir telefondan beklediğiniz performansı ve özellikleri karşılıyorsa kesinlikle kaçırmamanızı öneririm.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments