iPhone 12 Pro Teknik Özellikleri

245

iPhone 12 Pro
Dünya devi olan Apple 2020’nin Ekim ayında yeni telefon markası olan iPhone 12 Pro’yu tanıttı. Birbirinden güzel özellikleri olan iPhone 12 Pro’nun ise Türkiye’de sunacağı fiyat merakla bekleniyor.
İPhone 12 Pro’nun ekranı 6.1İnç boyutunda ve OLED ekran teknolojisine sahip. FHD+ ekran çözünürlük standradı barından ekran 460 PPI piksel yoğunluğuna, 60Hz ekran hızına, 19.5:9 ekran oranına, 89.46cm² ise ekran alanına sahiptir. HDR, çizilmeye dirençli cam, DCI-P3 renk uzayı, HDR10, multi touch, dolby version, çerçevesiz tasarım, çentikli, HLG, super retina XDR display, true tone ekran, 800cd/m² parlaklık, maksimum 1200cd/m² parlaklık ve 2000000:1 Kontrast Oranı iPhone 12’nin ekran özelliklerindendir. Corning ceramic shield glass ekran dayanıklılığı olan telefonun ekranı bir hayli sağlamdır. Cihazda kapasitif dokunmatik türü, 16 milyona yakın renk sayısı ve 85.29% ekran / gövde oranı mevcuttur. Temel donanımlarında yonga seti olarak Apple A14 Bionic bulunduran cihaz 6 çekirdekli, Apple Quad-core GPU’lu, 5nm GPU üretim teknolojili, 125-512GB ise dahili depolama alanını barındırmaktadır. Hafıza kartı seçeneği yoktur. 5G destekleyen telefonun işletim sistemi ise İOS 14’ten oluşmaktadır. Wi-Fi kanalı olarak Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax), Wi-Fi özellikleri olarak MIMO, Dual-Band, Wi-Fi hotspot, VoWiFi ve 2X MIMO kullanmaktadır. NFC özelliği bulunan telefonun Bluetooth versiyonu 5.0’dır. Navigasyon özellikleri olarak BDS, Galileo, GLONASS ve QZSS kullanmaktadır.

Radyo özelliği bulunmayan telefonda çift hoparlör ve stereo hoparlör özellikler mevcuttur. Ses çıkışını ise lightning sağlamaktadır. 2.0 USB versiyonuna sahip, lightning USB bağlantı sistemi kullanmakta, USB özelliklerinde kulaklık ses çıkışı barındırmakta ve çift hat bulundurmaktadır. Cihaz çift hat özelliği olarak Dual Standby ve SIM özelliği eSIM ile Nano-SIM (4FF) kullanmaktadır. Suya dayanıklılık seviyesi IPX8, toza dayanıklılık seviyesi ise IP6X’dir. Görüntülü konuşma imkanı sunan iPhone 12 Pro barometre, jiroskop, pusula, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, ivmeölçer ve LIDAR sensörlerini kullanmaktadır. Air Play, Apple Payi arttırılmış gerçeklik, uyumu, dolby atmos, ekran yansıtma, Face ID, FaceTime, gürültü önleyici 2 mikrofon, iCloud Drive, MagSafe, siri yüz tanımlama ve yüz tanımlama (3D) servis ve uygulamaları telefonda bulunmaktadır.

Tasarım ve Batarya
Tasarım harikası olan bu telefonun altın, mavi, siyah ve gümüş renk seçenekleri bulunmaktadır. Cihaz boydan 146.7mm, enden 71.5mm, kalınlık (derinlik) olarak ise 7.4mm’dir. Ağırlığı 189 gram olan iPhone 12 Pro’nun kapağı camdan, çerçevesi ise paslanmaz çelikten üretilmiştir.

IPhone 12 Pro’nun mAh gücü bilinmemektedir. Uzun şarj ömürlü olarak bahsedilen bu cihazın şarjı Lightning – USB kablosu ile yapılabilir. Li-Ion batarya teknolojisine sahip ürün hızlı şarj özelliği ve kablosuz şarj özelliği de içermektedir. Ürün hızlı şarj için (20W), kablosuz hızlı şarj için ise (15W) maksimum verebilmektedir.

 

Kamera
Fotoğraf severlerin fazlasıyla dikkatini çeken telefon kameralarının şüphesiz en iyilerinden birisi ise iPhone 12 Pro’dadır. Üç arka bir ön kamerası bulunan cihazın birinci arka kamerası 12MP çözünürlüğe, optik görüntü sabitleyicisine, Dual-LED ve çift tonlu flaşa, F1.6 diyafram açıklığına, 26mm odak uzaklığına 2160p 60fps video kayıt kalitesine, Focus Pixels otomatik odaklama, portre modu, PDAF, hızlı odaklama, DOF, safir kristal objektif kapağı, HDR, live photos, panorama, otomatik odaklama, sesli komut, yüz algılama, elle odaklama, coğrafi konum etiketleme, red-eye düzeltme, burst moduna, zamanlayıcıya, 7 elementli lens ve 1.4µm Piksel özelliklerine sahiptir. Video özelliklerinde ise coğrafi konum etiketleme, Dolby Vision kayıt, HDR, OIS, stereo ses kaydı, sürekli otomatik odaklama, time-lapse video kayıt, video kayıtta fotoğraf çekme, video yakınlaştırma, yavaş çekim modu ve yüz algılama seçeneklerine sahiptir. İkinci arka kamerası ise 12MP çözünürlüğe, F2.0 diyafram açıklığına, OIS, optik zoom (2x), telephoto, 6 elementli lens ve 52mm özelliklerini barındırmaktadır. Telefonun üçüncü arka kamerası 12MP çözünürlükte, F.24 diyafram açıklığında, ekstra geniş açı, ekstra geniş açı (120°) ve 5 elementli lense sahiptir.

Telefonun ön kamerası ise 2160p 60fps görüntü kalitesine, 12MP çözünürlüğe, F2.2 diyafram açıklığına ve Portre modu, TrueDepth Camera, HDR, sanal flaş, yavaş çekim, time-lapse, zamanlayıcı, animoji, BSI, EIS, Dolby Vision kayıt, live photos, pozlama kontrolü, seri çekim (burst) modu, yüz algılama ve ön kamerasının son özelliği olarak 1080p 120fps kayıt seçeneklerini kullanmaktadır. Cihazın kamerası çok iyi ve kalitelidir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments