Hızlı ve Az Veri Tüketen Facebook Lite

1261

Facebook tüm dünya üzerindeki kullanıcılarının sosyal ağa kolay ve hızlı şekilde erişmesi için elinden geleni yapıyor. Son adım ise oldukça etkileyici bir uygulamaya imza attı. “Facebook Lite” adlı uygulama 1 MB‘dan küçük boyutu ve sunduğu hızlı internet ile özellikle düşük veri hızlarına sahip ülkelerdeki (2G ve üzeri) net erişimini hedefleyerek ortaya konmuş mükemmel bir uygulama.

facebook-lite

Uygulamanın küçük boyutlu olmasının yanında hızlı ve soft bir kullanım sunuyor olması ise ayrıca bir başka artı nokta. Facebook bu yeni sosyal ağ uygulaması ile özellikle ucuz Android telefonların satıldığı ve bağlantı hızının düşük seviyelerde olduğu ülkeleri hedefliyor.

Sade bir arayüze sahip Facebook Lite ülkemizde de kullanılabilir durumda. Normal Facebook uygulamasının yanında rahatlıkla bu uygulamayı da kullanabilirsiniz. Uygulama şu noktada sadece Android için kullanılabilir durumda. Belki de Facebook bu uygulamayı sadece Android için üretmiştir, pazar paylarını göz önüne alırsak bu oldukça mantıklı bir adım.

Android için Facebook Lite buradan indirilebilir.

Facebook-Lite

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments