Apple Elektrikli Otomobil Üretecek

1364

Apple şu anda gelmiş geçmiş Amerikan tarihinin en değerli şirketi. 740 milyar $ ile muazzam bir değere sahip, kasasındaki para ise her geçen biraz daha artıyor elbette. Çin pazarına girmesi de şirketin iPhone satışlarını patlattı denilebilir. Şirketin bu finansmanı Apple’ın geleceği için farklı alanlardaki sektörlere aktarıp yatırımlar yapması ise artık bir zorunluluk. Mac ve iPhone şu ana kadar muazzam satışlar yapmış olabilir ama şirketin ortakları ve yatırıcımları için bu yeterli değil. (Eh insanoğlu işte gözü doymuyor!)

Apple-Car

Wall Street Journal’de çıkan bir habere göre Apple gizliden gizliye elektrikli otomobil üretmek için çalışmalar yürütüyormuş. Apple estetiği ile birleşecek bir otomobil nasıl olur dersiniz şu anda bilinmez ancak şirketin çalışmaları şu anda daha çok kağıt üzerinde. Araçta kullanılacak materyalden robotik tasarım araçlarına dek her şey ince ince araştırılıyormuş.

icar-cepklinik

Otomobil piyasasında Tesla rüzgarı eserken piyasada daha cesur ve yeni rakipler bizleri bekliyor. Otomobil sektörü her zaman olduğundan daha ateşli bir pazar haline geliyor. Apple’ın üreteceği elektirkli otomobil hakkında oldukça fazla detay da bulunuyor. İşte onlardan bazıları;

– Elektrikli otomobil projesinin adı Titan.
– Proje kapsamında yüzlerce çalışan bulunuyor.
– Titan projesinin lideri Apple VP’si Steve Zadesky, kendisi Ford‘dan Apple’a transfer olmuştu 3 yıl önce.
– Mercedes-Benz’in ARGE bölüm başkanı olan Johann Jungwirth şu anda Apple için çalışıyor.
– Apple elektrikli otomobili sürücüsüz bir otomobil olacak.
– Apple’ın elektrikli otomobilinin tanıtım ve çıkış tarihi ile ilgili hiç bir detay bulunmuyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments