Android Telefonunuz Donuyorsa Yapmanız Gerekenler

530

Merhaba Cepklinik takipçileri.Son zamanlarda en çok satılan akıllı telefon ve tabletlerde android işletim sistemine sahip cihazların büyük bir üstünlüğü var diyebiliriz.Bunun sebeci ise fiyat ve performans olarak tanımlayabiliriz.Yani ucuz yada pahalı gibi terimleri kullanırsak birçok Android cihazı satın alma ihtimalimiz yüksek.Bir diğer seçenek ise Android işletim sisteminin bize sunduğu esneklik nedeniyle Android cihazlara yönelmemiz daha fazla.Bu esnekliği ise açık kaynak kodlu olması ve istediğimiz uygulamaları kolayca yükleyebilmemize bağlıyoruz.Hatta açık kaynak kodlu olmasının getirdiğini bir üstünlük ise işletim sistemleri üzerinde yapılan değişiklikler ile farklı görünümler kazandırabiliyoruz.

Eğer birgün Android cihazımız donuyor yada takılmalar artıyor derseniz bilinki farklı sistemleri uyumsuz çalışması ve yüklediğimiz uygulamalardan oluşmaktadır diyebiliriz.Bu gibi durumlarda ise neler yapılmalıdır onları görelim.

1-Uygulama kaynaklı bir program yaşıyorsanız uygulamayı telefonunuzda siliniz ve temizleme uygulamaları ile telefonda kalan diğer uygulama parçacıklarını temizleyebilirsiniz.Bu durum özellikle Google Play haricindeki yükleme merkezlerinden kaynaklanan uygulamalardan olabilir.Bu gibi durumları mecbur kalmadıkça tavsiye etmiyoruz ve Google Play kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

2-Hızlandırma uygulamaları kullanabilirsiniz.Bu uygulamalar sayesinde telefonunuzda belirli aralıklarda temizleme ve bakım yapabilirsiniz.

3-Eğer işletim sistemi hatalarını her zaman alıyorsanız ve donmalar uzun süreli ise telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz.Telefon üzerinde bulunan tuşlara kombine bir şekilde basarak fabrika ayarlarına dönebilir ve donmalardan kurtulabilirsiniz.

Format Atma İşlemi
Diğer bir yöntem ise aşağıdaki gibi tuşlara basarak yapabilirsiniz

Samsung Galaxy S4 Mini Format Atma işlemlerinden diğeri olan Reboot için ise “HOME” ve “POWER” tuş kombinasyonuna aynı anda basmanız gerekmektedir.

Daha sonra karşınıza bir sistem menüsü gelecektir. Buradan “Wipe Data / Factory Reset” bölümünü seçip “Reboot System Now” kısmına geliniz. AÇMA tuşuna basarak sıfırlama işleminizi başlatabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments