Apple’dan Beklenen Mesaj Açıklaması

332

Geçtiğimiz günlerde İphone telefonlara gelen bir mesaj yüzünden telefonların kapanmasına neden olduğunu tüm dünya yaşadı ve bu sorun için Apple firması sonunda bir açıklama yaptı.

Dünya genelinde oluşan bu hata iPhone kullanıcısı Messages uygulamasından kaynaklanan bir hata yüzünden telefonlarının kapandığı ve bu durumu sosyal medya aracılığı ile herkes çok hızlı bir şekilde duymuştu.İOS cihazınıza gelen unicode karakter içeren bir mesaj cihazın kapanmasına ve Messages’da bulunan bir açık ( Kod Hatası) yüzünden kaynaklandığını bildirmişti.

 

Apple Bu Hatayı Kabul Etti
Apple firması konuyla ilgili ilk açıklamayı yaptı ve iMessage uygulamasında unicode karaketerler sonucu böyle bir hata ile karşılaştıklarını ve kısa süre sonra yeni bir güncelleme ile sorunu ortadan kaldıracaklarını açıkladı.İphone sahipleri ise sorunu çözmek için her yöntemi denemiş görünüyor.Çözüm olarak ise Söz konusu mesajı açan kullanıcıların Messages uygulaması kendiliğinden kapanıyor ve başka bir mesaj gelene kadar kullanılamıyor. Yeni bir mesaj geldiğinde uygulama eski haline geri dönüyor

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments