Samsung Galaxy S4 Format Atmak

350

Samsung, cep telefonu piyasasında yıllardan beri adından söz ettirmektedir. Ürettiği cihazlar yıllardan beri beğenilerek kullanılmakta ve dünyanın her yerinde lider cep telefonu firması olarak görülmektedir. Samsung’un en çok satan ve piyasada neredeyse milyonlara yaklaşan satışıyla karşımıza çıkan cihazın modeli Samsung Galaxy S4’tür. Android işletim sistemine sahip olan bu cihazla beraber kişiler diledikleri gibi internete bağlanabilmekte, android uygulamaları yükleyebilmekte ve birbirleriyle görüntülü olarak konuşabilmektedir. Birçok özelliği bulunan bu cihazda ise kimi zaman bazı sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu sorunun başında ise donmalar ve yavaşlamalar gelmektedir.
Sistemden kaynaklanan bu sorunların çözümü için ise yapmanız gereken cihazınıza format atmaktır. S4 format atmak için karşınızdan birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu işlemi tamamlamanızın ardından cihazınız ilk alındığı günkü haline dönecektir. Hem yavaşlamalar hem de akıllı cihazınızı kullanırken meydana gelen donmalar ortadan kalkmış olacaktır.
Şimdi de S4 format atmak için hangi yolları deneyeceğimize bakalım.Genellikle kullanılan format atma yöntemlerinden birisi cihazınızın tuşlarını kullanılarak atabilirsiniz. Bu yöntemi özellikle cihazınız açılmıyor ya da telefonunuzun ayarlarına erişemediğiniz durumlarda kullanabilirsiniz. Bu durumda ise donanım tuşları yardımıyla cihazınızı fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Öncelikli olarak güç düğmesi yardımıyla cihazınızı kapatmanız gerekmektedir. Cihazınızın kapandığından emin olmanızın ardından S4 format atmak için her şey hazır demektir. Cihaz kapalı konumdayken sesi yükseltme ve home tuşuna basılı tutmalısınız. Bu iki tuşa basılı tutarken açma tuşuna da basınız. Bunun ardından cihazınız açılacaktır. Samsung logosunu ekranda görene kadar tuşları bırakmamalısınız. Bu logonun ardından kurtarma ekranı gelecektir. Bu ekranda sesi azalt ve yükselt tuşlarına basarak Wipe Data/Factory Reset seçeneğine tıklamalısınız. Yes’i seçtikten sonra açma tuşuna basınız. Karşınıza yeni bir ekran gelecektir. Bu ekranda ise Reboot System Now’u seçip açma tuşuna basmalısınız. Bu işlemleri yapmanızın ardından format atma işlemi otomatik olarak başlayacaktır. Biraz beklemeniz gerekecektir. Bunun ardından cihazınız tekrar açılacaktır ve bu durum format atma işleminin bittiğiniz göstergesidir. Bu işlemle beraber cihazınız ilk günkü sistemsel haline dönmül olacaktır. Artık cihazınızı donmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments