Telefonumun Şarjı Çok Çabuk Bitiyor

1362

Akıllı telefonlar ve tabletler günlük hayatımızı işgal etmiş durumda ve en çok kullandığımız cihazlar durumunda.Özellikle Akıllı telefonlar iş ve eğlence hayatımızda fazlasıyla meşgul etmekte.Bu gibi durumlarda ise en çok yaşadığımız sorunların başında şarj problemi gelmektedir.Özellikle son dönemde şarj problemi neredeyse ekmek su gibi aranmaktadır ve herkesin yaşadığı bir sorun haline gelmiştir.Peki akıllı bir telefona sahipsek ve şarj problemi yaşıyorsak bu durumu nasıl aşabiliriz.

1-Arka Planda çalışan uygulamaları kapatmak ve Ram temizliği yapmak
İlk olarak cihazda bulunan uygulamaları kapatmak ile başlayabilirsiniz.Sürekli çalışan yada açık kalan uygulamalar kısa süre sonra açık kaldıkları için sorun yaratabilir ve şarj problemi yaşamamıza sebep olabilir.Bu fazladan çalışan uygulamaları kapatmak isterseniz ram ve uygulama temizleme uygulamaları kullanarak işlem yapabilirsiniz.

2-Powerbank kullanmak
Hızlı bir şekilde şarjınız bitiyorsa yanınızda powerbank yani hızlı şarj cihazı taşıyarak ortadan kaldırabilirsiniz ve istediğiniz yerde telefonunuzu şarj edebilirsiniz.Uygun fiyatta şarj powerbank bulabilir ve istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

3-Batarya durumunuz kontrol etmek
Şarjınız çabuk bitiyorsa cihazınızın bataryasını kontrol etmeniz gerekebilir.Yeni bir batarya satın alarak değişim yapabilir ve eskisi gibi cihazınızı kullanabilirsiniz.

4-Cihazın ekran ışığını kısabilirsiniz
Akıllı telefonlarda cihazın ekran ışığını yada ekran rengini istediğiniz oranda ayarlayabilir ve kullanabilirsiniz.Bu durum hem göz sağlığınız için hemde şarjınızın biraz daha fazla gitmesini sağlayabilir.

5-Telefonun Şarjda Takılı Kalması
Diğer bir önlem ise telefonunuzu şarjda bırakmamanız olmalıdır.Yani akşamdan takılan şarjı sabah sökmek bataryanın ömrünü kısaltacaktır ve kısa süre sonra yeni batarya almak zorunda kalabilirsiniz..

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
sinan

teşekkürler