Huawei P Smart Z Tanıtıldı

233
Huawei P Smart Z

Huawei P Smart Z Tanıtıldı
Son zamanlardan en büyük çıkış yapan Çinli teknoloji devi Huawei, yeni modeli olan P Smart Z modeli ile pop-up selfie kamerası olarak karşımıza geliyor. Pop-up dediğimiz zaman bu özellik akıllı telefonlarda açılır kapanır selfie kameraları son dönemlerde birçok akıllı telefon üreticisi tarafından kullanılmaya başlandı. Bu duruma karışan son marka ise Huawei oldu. Çinli teknoloji devi Huawei ise kayıtsız kalmadı ve P Smart Z modeli ile Pop-up Selfie kamerasına merhaba dedi.

Huawei bu yeni modelin yani P Smart Z modelinde 16 MP’lik bir kameranın 1 saniye içerisinde açılacağı ve işiniz bittiği zaman yerine gireceği söyleniyor. Çinli teknoloji devi Huawei ise kamera için oluşan endişeleri gidermek için ise pop-up mekanizmasının 12 kg basınca dayanıklı bir yapıya sahip olacağı söyleniyor.

Huawei P Smart Z modelinin özelliklerine gelecek olursak, Full HD + (2340 x 1080) çözünürlüğe sahip 6,59 inç geniş bir LCD ekrana sahip olan cihazda Kirin 710 işlemcisinin farklı bir versiyonun kullanan modelde Kirin 710F işlemsini kullanıyor. Burada F harfi ise Kirin 710 yonga seti ile birebir aynı.

Diğer özellikleri arasında ise 4 GB Ram ve 64 GB depolama alanına sahip bir cihaz. Aynı zamanda genişletilebilir hafıza yani SD kart yuvası bulunuyor. Son zamanda ise cihazlarda en çok görülen değişim ise şarj durumu ve 4000 mAh bataryaya sahip. 

Android 9 Pie ile kutusundan çıkan P Smart Z modeli bugün itibariyle Çin dışında İtalya, İspanya pazarında 279 Euro yada 313 Dolar gibi bir ücret ile kullanıcıları ile buluştu. Cihazın ise ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı hakkında bir bilgi yok.

P Smart Z Teknik Özellikleri
– İşlemci : Kirin 710F
– Ram  :  4 GB
– Depolama : 64 GB – Harici Depolama bulunuyor. ( 512 GB )
– Batarya : 4000 mAh
– İşletim  Sistemi : Android 9 Pie
– Ekran Boyutu : Full HD + (2340 x 1080) çözünürlüğe sahip 6,59 inç geniş bir LCD Ekran
– Şarj : USB Type-C
– Diğer Özellikleri : Portre Modu (Bokeh), Yapay Zeka (AI) Sahne Algılama, 6 Elementli Lens

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments