Reeder P13 Lite Teknik Özellikleri

417
P13 Lite Teknik Özellikleri

Reeder P13 Lite Teknik Özellikleri
Yerli bir üretici firma olarak akıllara kazınan Reeder, P13 lite modelini de piyasaya sürmeyi başardı. Türkiye’de üretilen ilk telefon olmasıyla dikkatleri çekmeyi başaran P13 Lite’ın özellikleri de küçümsenemeyecek derecede iyi denebilir.

Samsun’da bulunan fabrikada üretilen cihaz, çift arka kamerası ve Android Go işletim sistemi desteğiyle kullanıcılarına mükemmel bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

5.7 inç bir ekran boyutu kullanılan cihazda, büyük ekranı sayesinde güzel bir görüntü sağlanabiliyor. Ayrıca ekranda IPS LCD teknolojisine yer verilmesi de, ekranı biraz daha göz alıcı yapıyor. 64 bit MediaTek-MT6739 işlemcisinden güç alan cihazda, bu işlemci sayesinde cihaza göre mükemmel grafik ve oyun deneyimleri yaşanabiliyor. 4 çekirdeğe sahip olan bu işlemci, cihazın diğer özelliklerine oranla cihaz için birebir tasarlanmış. Ayrıca bu işlemci 1,5 GHz hız ile de gayet yeterli bir deneyim sağlıyor. 1 GB ram ve 16 GB’lık dahili hafızaya yer veren cihazda hafif işletim sistemi Android Go’nun kullanılması sayesinde işlemci ve cihaz yorulmadan çalışabilmektedir. Micro SD kart desteği sayesinde hafıza yeterli gelmese bile hafıza kartı yardımıyla 256 GB’a kadar alan arttırılabilmektedir.

Arka tarafta bulunan Full HD 8 megapiksellik kameranın hemen yanında 0,3 megapiksellik bir sensör yer almaktadır. Bu kameralar sayesinde de böyle düşük özellikteki bir telefonla yeterince mükemmel çekimler yapılabilmektedir. Rakiplerine bakıldığında biraz geride kalan bir cihaz olsa da kullanıcıların ihtiyaçlarını giderebileceği konusunda şüpheye kapılmaya gerek yok. VGA çözünürlüğüne sahip olan ikincil sensör sadece derinlik efektinde kullanılması amacıyla cihaza eklenmiş gibi duruyor. Ön tarafında ise 5 megapiksellik bir kameraya ev sahipliği yapan cihazın diğer özelliklerine oranla ön kamerasının da kötü olduğu söylenemez. Ayrıca kullanılan 2500 mAh batarya ise işlemci ve özelliklerine oranla uzun süre şarj desteği sağlayabilmektedir.

Ülkemizde 999 TL’lik bir fiyatla satışa çıkan cihazda bulunan bu teknik özelliklere göre fiyat oldukça ucuz ve uygundur. Hem bütçesini zorlamak istemeyenler hem de bir telefonun sadece işini görmesi gerektiğini düşünenler kafasında bir soru işareti kalmadan bu modeli tercih edebilirler.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments