Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır?

2207

Akıllı telefonumuzun yada tabletimizin zarar görmesi,çalınması durumunda bildiğiniz gibi içerisinde bulunan tüm bilgiler gidecektir ve eğer yedek almadıysanız geri dönüşü olmayacaktır.Bu gibi durumlar için ise cihazınızda bulunan bilgilerin yedeklenmesi gerekmektedir.Yedekleme işlemini istediğiniz gibi ister komple bir yedekleme,isterseniz de sadece belirli bölümleri yedekleyerek işlemi yapabilirsiniz.Yani cihazda bulunan mesajları,arama kayıtlarını,resimleri yada hepsini birden yedekleyebilirsiniz.

Genel olarak bu yedekleme işlemini telefon üzerinden yapacak olursanız hepsini aynı anda yapabilirsiniz.Yardımcı programlar yada mobil uygulamalar kullanarakda yapabilirsiniz.Yedekleme işlemi için Samsung telefonlar için smart switch,Sony cihazlar için Xperia™ Companion programlarını kullanarak yedekleme işlemini hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Rehber yedekleme gibi bir işlem yapmak istiyorsanız en kolay yöntemlerden birisi tüm android cihazlarda olan içe/dışa aktar seçeneği ile yapılan yöntemdir.Bu yöntem ile hızlı bir şekilde yedekleme yapamabilir ve istediğiniz yere yollayabilirsiniz.Hatta yeni bir cihaz satın alındıysa ve onu kullanmaya başlayacaksanız çok iyi bir yöntem diyebiliriz.

1-Samsung bir cihaz kullanıyorsanız smart switch
Samsung Smart Switch, Apple, Blackberry, LG, Nokia ya da Samsung cihazında kaydedilen yedekleme verilerini Samsung Galaxy cihazınıza hızla ve kolayca aktarmanızı sağlayan ücretsiz bir uygulamadır.

samsung-smart-switch-yedekleme

2-LG model bir cihaz kullanıyorsanız LG Bridge
LG Bridge, LG cihazlarının (cep telefonlar ve tabletler) dosya ve veri yönetimi için arayüzü olarak tasarlanmış bir uygulamadır.
LG Bridge, LG G4 ve daha üst modellerde çalışan yeni bir yazılımdır.

lg-yedekleme-programi

3-Sony cihazlar için Sony PC Companion
PC Companion, Sony Ericsson’a ve telefon yazılımı güncelleştirmeleri, çevrimiçi kullanıcı servis bağlantıları, Sony Ericsson destek ve kullanım kılavuzları gibi operatör özelliklerine ve uygulamalarına yönelik portal görevi gören bir yazılımdır.

sony-yedekleme-programi

Yukarıdaki işlemler bilgisayar ile yapılan yedekleme işlemleridir.Yani sadece bilgisayar program yükleyerek yapılan ve istediğiniz bölümü istediğiniz gibi yedeklemenizi sağlar.Diğer bir yöntem ise mobil uygulamalar ile yapılan yedekleme işlemidir.

1-Rehber yedekleme uygulaması MCBackup – My Contacts Backup
My Contacts Backup ile cihazınızdaki Adres Defterini, herhangi bir sunucuya veya senkronizasyona ihtiyaç duymadan kolayca yedekleyebilirsiniz.
MCBackup – My Contacts Backup İndir

2-Mesaj yedekleme uygulaması SMS Backup & Restore
Android telefonunuza bulunan sms ve mesajları hızlı bir şekilde yedeklemenizi sağlamaktadır.Aynı zamanda bu yedekleri cloud servislerede yedekleyebilirsiniz.
SMS Backup & Restore İndir

3-Herşeyi yedeklemek isterseniz Super Backup
Uygulamaları & Kişileri & Mesajları & Arama Kayıtlarını & Yer İmlerini & Takvimleri SD karta/Google Drive’a/Gmail’e yedekleyebilirsiniz.Bir daha asla verilerinizi kaybetmeyeceksiniz
Super Backup İndir

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments