Android Telefonlara Neden Format Atılır?

4552

Android Telefonlara Neden Format Atılır
 Akıllı cihazlarınıza bazen format atmak zorunda kalabilirsiniz. Diyelim ki telefonunuza koyduğunuz modeli unuttunuz bunun sonucunda cihazınız sizden doğru mail adresini girmenizi isteyecektir. Fakat mail hesabını unutmuşsanız mecburen telefonunuzu sıfırlamalı yani format atma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu işlem sonucunda cihazınızdaki tüm verilerin silineceğini de unutmamanız gerekiyor.

    Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarınızda da kullanıma bağlı olarak zamanla yavaşlama görülebilir ve telefonunuz eskisi gibi güzel çalışmayabilir. Ya da telefonunuzda virüslere bağlı olarak sürekli reklamlar çıkıyor olabilir. Bu da sizin işleriniz aksatacak ve cihazınızın zamanla yavaş çalışmanıza neden olacaktır. Ve hepimiz çoğu zaman internette gezinir görsel içeriklere bakar, video izleriz. Bu tür içerikler telefonunuza iner ve yine telefonunuz yavaşlar. Sosyal verilerin çoğalması aradığınız bir dosyayı bulmanızı zorlaştırmaktadır. Böyle durumlarda telefona format atarak ilk günkü gibi hızlı çalışan cihazınıza kavuşabilirsiniz. Telefonunuza format atmadan önce sizin için önemli olan rehber, mesaj, resim ve bazı dosya gibi verileri başka bir belleğe kaydetmelisiniz. Çünkü format işlemi cihazınızı aldığınız ilk günde nasılsa onun gibi temiz bir hale dönüştürmektedir. Akıllı cihazınızdaki verileri telefonunuzun bağlantı kablosu ile bilgisayarınız aktarabilirsiniz. Böylece yedekleme işlemi kolay ve güvenilir olacaktır. Yine rehberiniz için yedekleme işlemi yapmak istiyorsanız kayıtlı numaraları SİM kartınızdan telefonunuza kopyalamanız yeterli olacaktır.

    Android telefonlara format atılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Mesela operatörünüzün sunduğu servisler ile cihazınızın tam bağlantı kurup kurmadığından emin olmalısınız. Yani cihazınız format işleminden sonra hattınızı tanıyacak mı tanımayacak mı, bu madde telefonunuzu tekrar kullanabilmeniz için oldukça önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise format attıktan sonra cihazınızın sıfırlama  işlemini tam olarak yerine getirip getirmediğinden emin olun. Böylece silinen verilerinizi yedekledikleriniz ile tekrar doldurabilirsiniz. Ek olarak format işleminde android telefonlarınızı sıfırlarken SİM kartı ve hafıza kartınızı çıkarmanız sizin faydanıza olacaktır. Çünkü çoğu telefon android işletim sistemi ile hareket etse de format işlemi telefon markalarına göre farklılık gösterebiliyor. Bunlara dikkat ederek cihazınıza zarar gelmesini böylece önlemiş olacaksınız.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
bünyamin

ilk yorumu başlat