Türk Telekom Numara Engelleme

74508

Sizi rahatsız eden numaralardan kurtulmak mı istiyorsunuz? Numara engelleme ile karşınıza gelen tanımadığınız numaraların çağrılarını engelleyebilirsiniz. Pek çok operatör istenmeyen numaraları engelleme fırsatı sunuyor, bu yazımızda Türk Telekom’un sunduğu bu hizmeti kaleme alacağız.

Türk Telekom’da Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Türk Telekom arayan numaraları engelleyen hizmeti ile tercih ettiğiniz numaraların size ulaşmasını engellemeniz mümkün. Sistemde, bir küme oluşturulması da mümkün. Dilerseniz yalnız sizin oluşturduğunuz küme içerisinde kalan kişiler size ulaşabilir.

Servis ile bir engelleme listesi oluşturmanız mümkün. Bu liste içerisindeki numara sahipleri size ulaşamayacaktır. Listeye dahil ettiğiniz her numara siz yeniden engelini kaldırana kadar size ulaşamaz. Çağrı bırakamaz. Eğer bir numara engelli listesindeyse, ilgili bu numara sizi aradığında dört tip anonstan birini duyar. Bu anonslar Türkçe ya da İngilizce dillerinde engellenen numara ucundaki şahsa iletilebilinir.

Eğer siz bir anons seçmezseniz, ilk anons devreye girer. Burada sizin müsait olmadığınızı belirten bir sesli ikaz ile karşılaşırlar. Diğer üç tip sesli ikaz sistemini Türk Telekom’un sitesinden öğrenebilirsiniz.

Ücret

Numara engelleme sisteminden yararlanmak aylık sadece 0.99TL gibi cüzi bir miktardır. Üstelik bu ücrete, KDV ve ÖİV dahil edilmiştir. İster faturalı olsun, ister faturasız tüm Türk Telekom kullanıcıları aylık sadece 0.99TL ödeyerek numara engelleme hizmetinden yararlanabilir.

Nasıl Kullanırım?

Türk Telekom numara engelleme hizmetinden yararlanmak için yapmanız gereken tek şey telefonunuzun mesaj bölümüne Engelle yazıp 5555’e kısa mesaj göndermenizdir. Bundan sonra üyelik işleminiz etkinleştirilip, numara engelleme servisinden yararlanmanız mümkün hale gelecektir.

Numara engelleme servisine abone olduktan sonra, bir engelleme listesi oluşturmak için mesaj bölümüne CAGRIENGELLE yazıp bir boşluk bırakıp, engellemek istediğiniz numarayı yazıp, 5555’e kısa mesaj göndermeniz yeterli olacaktır. Bu işlemden sonra bu numara size ulaşamayacaktır.

Engellediğiniz bir numaranın engelini kaldırmak da son derece kolay. SIL yazıp bir boşluk bırakıp CAGRIENGELLE yazıp, bir boşluk daha bırakıp engelini kaldırmak istediğiniz numarayı yazıp 5555’e göndermeniz yetecektir.

Engellediğiniz tüm numaraların engelini açmak için KAPA CAGRIENGELLE yazıp 5555’e kısa mesaj gönderin. Tekrardan bu numaraları toplu olarak engellemek için ise AC CAGRIENGELLE yazıp 5555’e gönderin.

 

Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Tugce

Engelle yazip gonderiyorum fakat hic bir sonuc olmuyor uyelik baslamıyor

prenses

engellenen numaralar mesaj atabilir mi?