Turkcell Numara Engelleme

256

Turkcell istemediğiniz numaraların size ulaşmasını engellemek için numara engelleme hizmetini devreye sokuyor. Bu hizmet ile sizin istemediğiniz numaraların size çağrı dahi atmasının önüne geçiyorsunuz. Üstelik bunu tek bir kısa mesajla yapmanız mümkün. Numara engelleme servisi ile hem aramaları hem de istemediğiniz kişilerden gelen kısa mesajları durdurabilirsiniz.

Ücretlendirme

Turkcell numara engelleme servisi KDV dahil ayda sadece 1.99TL. Abonelik ücretini ödeyen müşteriler, sonrasında diledikleri numaraları bu servis ile engelleme hakkı kazanıyor. Aboneliğinizi iptal etmediğiniz sürece devam edip, her ay düzenli hattınızdan 1.99TL abonelik ücreti tahsil edilir ve o ay boyunca numara engelleme servisinden yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Abonelik

Servisten yararlanabilmek için önce abone olmanız gerekmektedir. Bunun için telefonunuzdan kısa mesaj ile ENGELLE yazıp 2222’ye sms göndermeniz yeterlidir. Aboneliğinizin teyitini aldıktan sonra, yine sms ile istediğiniz numarayı engelleyebilirsiniz.

Numara Engelleme İşlemi

İstediğiniz numaranın sizi aramasını sadece kısa mesaja CAGRIENGELLE yazıp bir boşluk bırakıp, engellemek istediğiniz numarayı başında sıfır olmadan tuşlayıp, 2222’ye göndererek engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz bir numaranın tekrardan engelini açmak için ise, yukarıdaki mesajın başına sadece SIL yazıp bir boşluk bırakıp, 2222’ye göndermeniz yeterli olacaktır.

Servis ile size gelen tüm aramaları kapatabilirsiniz. Bunun için sadece KAPA CAGRI yazıp 2222’ye kısa mesaj göndermeniz yeterlidir. Telefonunuzun tekrardan aramalara açılması içinse AC CAGRI yazıp 2222’ye mesaj atın.

Mesaj Engelleme İşlemi

Abone olduktan sonra, istemediğiniz numaralardan gelen mesajları da engellemeniz mümkün. Telefonunuza bir numaradan gelen mesajları engellemek için SMSENGELLE yazıp bir boşluk bırakıp, engellenmesini istediğiniz sizi rahatsız eden numarayı yazıp 2222’ye gönderin. Bu numaradan tekrar sms alımını açmak içinse SIL SMSENGELLE yazıp, bir boşluk bırakıp ilgili numarayı yazıp yine 2222’ye göndermeniz yeterli olacaktır.

Eğer size mesajla ve arama ile iki yönlü rahatsızlık veren bir numara varsa dert etmeyin! Turkcell numara engelleme servisi, hem çağrı hem smsleri ortak olarak engelleme hizmeti de sunuyor. Bu servise aboneliğiniz varsa, bir numaradan gelen tüm her şeyi kapamak için yapmanız gereken tek şey sadece NUMARAENGELLE yazıp, boşluk bırakıp, komple engellemek istediğiniz numarayı yazıp 2222’ye göndermeniz yeterli olacaktır.

 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments