Vodafone Numara Engelleme

447

Vodofone’da numara engelleme adında bir servis mevcut değildir. Ancak, sizi arayan, ulaşmasını istemediğiniz numaraları yine de bloklamanız mümkün.

Tüm telefon modellerinden Menü düğmesine basın, menü bölümünden Ayarlar’a gidin. Arama ayarlarını seçin buradan Arama Engelleme menüsü yardımıyla “Gelen Aramalar” seçeneğini aktif hale getirin.

Üst seçenekte iki tip alt seçenek ile karşılaşacaksınız. Bunlardan Tüm Aramalar’ı seçenerseniz, size gelen tüm aramalar engellenecektir. Size ulaşan olmayacaktır. Dolaşımda seçeneğine basarsanız, alt seçenekler yine karşınıza çıkacaktır.

Etkinleştirmeniz halinde, telefon aramaları dolaşımda olacaktır. Devre dışı bırakılması halinde tüm aramalar yeniden açılacaktır. Yani sizi arayanlar size yeniden ulaşacaktır. Bir de şifre gerekli, Vodofone mevcut engelleme şifresi 1111’dir. Bu şifreyi ilgili bölüme girin. Sorgula seçeneğini tıklayan kişilerin, şifre girmesine gerek kalmayacaktır.

Yukarıdaki sistem, telefonların mevcut numara engelleme sistemidir. Vodofone, özel olarak bir numara engelleme sistemi devreye sokmamaktadır. Ayrıca, yukarıdaki sistem ile tüm aramları toplu şekilde engellersiniz. Tek kişi engellemesi yapmanız ne yazık ki olası değildir. Yakın zamanda Vodofone’dan böyle bir adım gelmesini bekliyoruz.

Eğer sizi arayan numaralardan şikayetçiyseniz, alternatif bir yöntem olarak telefon numaranızı çalışmayan bir numaraya yönlendirmenizi de öneririz. Böylece sizi rahatsız eden kullanıcılar, sizi aradıklarında “Vodofone ait böyle bir numara bulunmamaktadır” ikazını aldıklarında, numaranızın iptal olduğunu düşünüp, bir daha sizi aramamaları olasıdır. Vodofone numara yönlendirme için 0.99TL abonelik ücreti ödemeniz gerekmektedir. Servis ile telefonunuz kapalı olduğunda, size ulaşılmadığında ya da gelen tüm aramalarda, tercihinize bağlı olarak yönlendirme işlemi yapabilirsiniz.

Bir başka yöntem olarak da dolaylı bir şekilde numara engelleme yapmanız mümkün. Yöntemin işe yararlığı konusunda net bir bilgimiz yok ancak, büyük olasılıkla çalışıyor. Üstelik bu yöntem ile vodofoneda da istediğiniz numaranın dolaylı olarak engellemesini sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken iki şey var, birincisi Turk Telekom ya da Turkcell numaraya sahip bir telefondan, numara engelleme servisine abone olup, sizi rahatsız eden numarayı engellemek. İkinci olarak da, Vodofone numaranızı bu ilgili numarayı engellediğiniz Turkcell ya da Türk Telekom numarasına yönlendirmek. Böylece sizi arayan o rahatsızlık veren numara engellenmiş olacak, diğer arayanlar da o ilgili yönlenen numaradan size ulaşabilecek.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments