Sar Değeri En Düşük Akıllı Telefon Hangisi?

818

SAR Değeri En Düşük Akıllı Telefon Hangisi?

Sağlığınıza dikkat ediyor ancak, aldığınız telefonların SAR değerlerini önemsemiyorsanız büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Özgül emilim oranı olarak bilinen bu değer, telefonlardan çıkan elektromanyetik alanın, bedene çarpıp, beden tarafından soğrulan kısmının bir ölçüsüdür. Bu yüzden bu değer ne kadar yüksek olursa o kadar fazla elektromanyetik alana maruz kalırsınız e o kadar vücudunuz bu elektromanyetik alanı soğurur. Bu da uzun süreli maruz kalmalarda, çok ciddi hastalıklara sebebiyet verebilir. Tüm bunlardan ötürü, sağlığınıza dikkat ediyorsanız, telefonların teknolojik özellikleri kadar SAR değerlerine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Aşağıda en düşük SAR değerine sahip bazı akıllı telefonları ve bu telefonların diğer özelliklerini sizler için sıraladık.

  1. Listemizin ilk sırasında Samsung Galaxy S7 Edge yer alıyor. Teknoloji harikası, gerek donanımsal, gerek yazılımsal gerekse de, kıvrımlı yapısı ile tasarımsal açıdan devrim özelliği taşıyan bu telefonun SAR değeri sadece 0,264.
  2. Bir diğer düşük SAR değerli akıllı telefon ise ASUS’un bilgisayardan akıllı telefonlara geçmesi ile piyasa sürdüğü ilk telefonlardan olan ASUS Zenfone 3. Donanımsal açıdan son derece başarılı ve kullanıcıları tarafından tam not almış bu cihazın sar değeri 0.278.
  3. Kullanıcılarının sağlığına büyük önem veren Samsung firması, en düşük SAR değerine sahip sıralamanın üçüncü sırasında da karşımıza çıkıyor. Firmanın, Samsung Galaxy A5 model telefonun sar değeri 0.290.
  4. Akıllı cihazlarda donanımsal açıdan girdiği rekabeti başarılı şekilde göğüsleyen Lenovo firması, SAR değeri düşük telefonlarda da büyük rekabete girerek, dördüncü sıraya oturmayı başardı ve Lenovo Moto Z telefonunu piyasaya sürdü. Ürünün sar değeri 0.304.
  5. Kurulalı henüz üçüncü yılını yeni dolduran OnePlus isimli Çin firmasının ürettiği OnePlus 3 telefonu listemizin beşinci sırasında yer alarak 0.394 SAR değeri ile karşımıza çıkıyor.
  6. Altıncı sırada yine Samsung firması ve yine donanımsal açıdan çok yüksek performanslı bir telefon olan Samsung Galaxy S7’nin SAR değeri 0.406.
  7. Kullanıcı sağlığı konusunda rekabete yeni girmiş olsa gerek ki son yıllarda rakiplerini zorlayan ürünler piyasaya süren HTC firması, SAR değeri en düşük yedinci telefon ile karşımıza çıkmayı başardı. HTC 10’un SAR değeri 0,417.
  8. Sony firması ne yazık ki sekizinci sırada karşımıza çıkabiliyor. Ürettiği Sony Xperia XA modelin SAR değeri 0.473
  9. Gelelim en yüksek SAR değerine sahip akıllı telefona. Huawei Honor 8’in SAR değeri tam 1.5.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments