Samsung Galaxy A8 Yazılım Güncelleme

1776

Samsung Galaxy A8 Yazılım Güncelleme
Firmalar tarafından belirli aralıklarda cihazların daha stabil çalışabilmesi için yada güvenlik gerekçeleri yüzünden belirli güncellemeler yayınlanır. Bu güncellemeler ise cihazımıza belirli yöntemlerle yüklenebilir ve kullanılabilir. Bazen Wifi üzerinden yani OTA güncellemesi, Bazende ROM dediğimiz dosyalar ile güncelleme yapılarak güncellemeler yapılabilir. Diğer bir güncelleme sistemi ise Samsung firmasının son olarak çıkardığı ve kullanıcıları ile buluşturdu Smart Switch programı üzerinden güncelleme. Bu konumuz üzerinden sizlere tüm güncelleme yöntemlerinin nasıl yapılacağını anlatmak istiyoruz.

Samsung Galaxy A8 Yazılım Güncelleme
1- Wifi yada internet hattı üzerinden yapılan güncelleme OTA güncellemesi
OTA güncellemesi firmanın resmi olarak yayınlandığı ve internet üzerinden yapılabilen güncelleme işlemidir. Bu güncelleme işlemi sadece internet üzerinden yapılabilen güncellemedir.

-En güncel yazılım versiyonlarını cihazınızın Ayarlar > Cihaz Hakkında > Yazılım Güncellemeri bölümünden kontrol edebilirsiniz
-Yeni yazılım duyuru bildirimi aldığınızda, güncellemeyi başlatmak için lütfen bildirim mesajını aşağı çekerek “Yazılım Güncelle” butonuna dokunun.

2- Diğer bir güncelleme sistemi ise ODIN üzerinden yapılabilen ve cihazlarda bulunan tüm bilgilerin silindiği güncelleme işlemidir. Bu sistemi sadece güncelleme olarak görmeyiniz dahada bir sıfırlama işlemi olarak da görebilirsiniz yani cihazdaki tüm bilgileriniz silinecektir. Bu işlem için ise aşağıdaki programları ve yazılımları temin etmeniz gerekmektedir.

-ODIN programı
-Samsung Driver Dosyaları
-Modelinize uygun Rom Dosyaları

Daha sonra ise Samsung Driver dosyalarını eksiksiz bir şekilde bilgisayarınıza yükleyiniz. Yükleme işlemi bittikten sonra ise ODIN programını açınız ve cihazınızı Download Mode dediğimiz yazılım yükleme moduna alınız.. Telefon kapalı konumdayken , Ses Kısma + Menü + Power Tuşlarına basarak ilk ekrana gelin .Burada devam etmek için ses açma, çıkmak için ses kısma tuşuna basın diyen bir ekran çıkacak.Siz Ses Açma tuşuna basarak telefonu download moduna alabilirsiniz.

ROM dosyaları için Sammobile sitesini kullanabilirsiniz. Buradan cihazınıza uygun olan ve yayınlanmış olan ROM dosyalarından indirebilir ve yükleme işlemini yapabilirsiniz. Rom dosyalarında ise hangi yazılımı nasıl seçmek istediğiniz ülke ve versiyon olarak ayarlama yapabilirsiniz. Tabi sizin modeliniz için farklı bir ülke uygulaması varsa çift XX yazanlarıda kullanabilirsiniz.

1-Kırımızı ile belirtilen bölgeleri işaretlemeniz gerekmektedir.
2-Daha sonra ise Sammobile üzerinden indirdiğiniz Rom dosyasını PDA bölümüne eklemeniz gerekmektedir.
3-Son işlem olarak ise Start dedikten sonra yapmanız gereken sadece beklemek olmalıdır.

3- Son güncelleme işlemi ise Smart Switch programı ile güncelleme işlemidir. Bu güncelleme ise OTA güncellemesinin bilgisayar üzerinden yapılan güncelleme işlemidir. Yazılım resmi olarak firma tarafından yayınlandığı zaman sistem üzerinde yani Smart Switch programı üzerinden güncelleme yapılabilir.

Daha sonra ise güncelleme işleminden sonra cihazınızı kullanabilirsiniz. Tüm işlemlere başlamadan önce ise mutlaka cihazlarınızın bir yedeğini alınız ve daha sonra güncelleme işlemlerine başlayınız.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments