Android’de Zararlı Yazılımlar Nasıl Temizlenir?

439

Mobil işletim sistemi olarak en çok kullanılan işletim sistemi bildiğinizi ve herkesin kullandığı Android işletim sistemidir. Android işletim sistemi çok kullanıldığı için kötü amaçlı kişilerin hedefinde olan ilk sistem olarak düşünebiliriz. Akıllı telefonların büyük bir çoğunluğunda Android işletim sistemi kullanılmaktadır. Zararlı dosyaların kullandığınız akıllı telefona bulaşması için kötü amaçlı hackler herşeyi yapabilir ve kişisel bilgilerinizi haberiniz yokken sizden alabilirler. Bu gibi durumlar için ise her zaman güvenilir yerlerden uygulama indirmeniz gereklidir yada bir antivirüs uygulaması kullanmalısınız.

Peki Android’de Zararlı Yazılımlar Nasıl Temizlenir onu görelim..
1- Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzu yada tabletinizi zararlı dosyalardan korumak için her zaman ilk olarak indirme işlemi için Google Play yada güvenilir bir sistemi tercih etmelisiniz. Google Play üzerinde bulunan dosyalar güvenlik önlemleri ile yüklenmektedir ve zararlı olarak kullanılabilecek uygulamalar ve oyunlar bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda ise ilk tercihinizi her zaman Google Play olmalıdır.

2- Diğer yapmanız gereken işlem ise telefonunuzda her zaman güvenlik uygulaması olması gerekmektedir. Aynı şekilde Google Play üzerinde her zaman çok fazla ve sağlam güvenlik uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalar ücretli yada ücretsiz olarak bulunmaktadır. Google Play üzerinde ise

Kaspersky: VPN & Security
Kaspersky: VPN & Security
Developer: Kaspersky ME
Price: Free

AVG Antivirus | Handy Schutz
AVG Antivirus | Handy Schutz

Yukarı verdiğimiz uygulamaları Google Play üzerinden indirebilir ve kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar genel olarak ücretli olarak Google Play üzerinde bulunmaktadır. Size tavsiyemiz ise eğer güvenlik önlemleri gerektirecek işlemleriniz varsa mutlaka bir adet satın almanız ve o şekilde kullanmanızdır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments