Android’de Yer Boşaltma ve Program Silme

311

Android cihazlarda genel olarak sizin satın aldığınız cihazlarda belirli kapasitede disk alanları bulunmaktadır. Bu alanlarda genel olarak ise 8 GB – 16 GB – 32 GB – 64 GB olarak görülmektedir. Son zamanlarda ise yüklenen uygulamalar ve oyunların kapasiteleri yüzünden kullanmakta olduğumuz cihazlar disk alanı yetersiz şeklinde hatalar vermektedir ve kullanmamıza engel olmaktadır. Bu gibi durumlarda ise cihazı mutlaka rahatlatmak gerekir ve yeterli disk alanı açmak gerekmektedir. Bu konumuzda android telefonunuzda yetersiz disk alanı sorununa çözüm bulmaya çalışacağız..

1- Disk alanı açmak için online olarak yani internet bağlantısını kullanarak yapabileceğiniz Yandex Disk, Dropbox gibi depolama alanlarını kullanarak bilgilerinizi yedekleyebilir ve akıllı cihazınızda depolama alanı açabilirsiniz.


Dropbox: Cloud-Speicherplatz
Dropbox: Cloud-Speicherplatz

2- Temizleme uygulamaları kullanarak temizleme işlemini hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. En çok kullanılan uygulamlardan biriside CCleaner uygulamasıdır. CCleaner uygulaması ile akıllı telefonunuza indirerek cihazlarda bulunan önbellek,tarayıcı çerezlerini yada uygulama önbelleğinde kalan parçaları temizleyebilirsiniz..

3- Eğer online müzik yada video uygulama kullanıyorsanız büyük ihtimal dinlediğiniz müzikler yada izlediğiniz video ve müzikler telefonunuzun hafızasına kayıt olacaklardır. Bu gibi işlemler cihazın hafızasını dolduracaktır ve kullanımda zorluklar yaşabilirsiniz. Bu gibi uygulamaların başında ise Spotify yer almaktadır . Spotify dinlediğiniz şarkıları kayıt etme özelliği olduğu için yetersiz alan kalması en mümkün uygulamalardan birisidir.

Spotify: Müzik ve Podcast'ler
Spotify: Müzik ve Podcast'ler

Spotify uygulamasını kullanıyorsanız ve müzikleri indirmek istemiyorsanız mutlaka indirme özelliği kapatmalısınız aksi halde kapasite çok hızlı dolabilir ve kullanım alanınız azalabilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments